Descoperire de ultimă oră în cazul exploziei de la Arad. Investigatorii au aflat ce fel de explozibil conține bomba – Capital

Potrivit ultimelor informații, de sâmbătă, de când mașina în care se afla afaceristul Ioan Crișan a sărit în aer, în Arad, o întreagă echipă complexă de investogatori caută orice indiciu care să-i ducă la faptaș sau făptași.

Odată cu analizarea rămășițelor bombei la un laborator de spcialitate, s-a aflat în final originea explozibilului folosit în atentatul care a speriat întreg orașul Arad.

În acest context, sute de polițiști verifică fiecare firmă în parte care vinde astfel de produse, în speranța că vor putea găsi mai multe probe. Totodată, în cursul zilei de marți, polițiștii și procurorii au descins casa, dar și firmele afaceristului incendiat în atentatul cu bombă pentru a căuta noi indicii.

Amintim faptul că, în spațiul public s-a vehiculat ideea că materialul exploziv ar fi fost furat dintr-o unitate militară, lucru pe care anchetatorii îl neagă pentru moment.

De unde ar putea veni bomba

În cursul zilei de luni, surse judiciare susțineau că există posibilitatea ca bomba care a explodat în mașina afaceristului Ioan Crișan să fie una artizanală adusă din Serbia și nicidecum din România.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul, că pentru realizarea acestei bombe s-ar fi folosit aproximativ un kilogram de praf de pușcă. Totodată specialiștii susțin că o asemenea bombă ar fi avut nevoie de o capsă de producție militară, lucru a dus cu gândul la anii de război din spațiul ex-iugoslav, de unde, spun surse judiciare, ar fi putut să fie procurată pentru o sumă care ar putea ajunge la aproximativ 3.000 de euro.

În ceea ce privește cercul de suspecți nu se știe cine ar fi amplasat bomba în condițiile în care Ioan Crișan nu era considerat foarte popular și avea prieteni puțini, mai spun sursele citate.

La rândul lor, procurorii Parchetului General, care fac cercetările în cazul asasinatului cu bombă de la Arad, au schimbat încadrarea faptei din omor calificat în omor calificat cu premeditare.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *