Detalii surprinzătoare despre Iliescu și Băsescu. Câți bani primesc foștii președinți | NEWS 2.0Ion Iliescu, Traian Băsescu și Emil Constantinescu încasează lunar o pensie mai mult decât decentă.
Despre pensia lui Traian Băsescu s-a aflat chiar din gura fostului președinte. El a spus cât câștigă, făcând comparație cu cea a torționarului Ioan Ficior, condamnat la închisoare pentru infracțiuni contra umanității. În condițiile în care Ioan Ficior avea pensia de 5.500 de lei, Traian Băsescu, fost președinte de stat, fost comandant de navă și fost primar general a ieșit cu o pensie de 2.980 de lei.
”Guvernul asta a avut două linii – salarii şi pensii. Să ştiţi că la amândouă a dat ţeapă. Mărirea de 25% s-a făcut mutând controbuţiile, iar în ceea ce priveşte pensiile…Sunt pensionar, trebuia să primesc la 1 ianuarie o indexare de 5% plus 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit că a rămas că ne măreşte Olguţa pensiile în 2019”, a spus, atunci, fostul preşedinte Traian Băsescu.
El a comentat şi sistemul pensiilor speciale acordate în România.
”Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost preşedinte. Cu asta am ieşit, vă aduc fluturaşul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci, un fost preşedinte are o pensie mai mică decât…Dacă ai fost 10 ani preşedinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980, dacă ai fost torţionar, ieşi cu 5.500 de lei”, a mai spus Traian BăsescuIon Iliescu a fost preşedintele României vreme de două mandate. El primește o pensie care îi aigură un trai mai mult decât decent. Ion Iliescu încasează o pensie de 3.916 lei. Fostul președinte primește şi o indemnizaţie, pentru ocuparea funcţiei supremă în stat, în valoare de 5.331 de lei. Conform declaraţiei de avere a acestuia, Ion Iliescu deţine un apartament în Capitală, cumpărat în 1996.

În cazul lui Emil Constantinescu lucrurile nu sunt foarte diferite. Constantinescu a fost președintele României între anii 1996-2000. Potrivit informațiilor publicate în trecut, în presa autohtonă, Constantinescu încasează, lunar, peste 8.000 de lei. Fostul șef de stat primește o pensie lunară de 3.000 de lei, pentru activitatea de profesor şi rector la Universitatea Bucureşti, plus o indemnizaţie de 5.060 de lei pe lună, în calitate de ex-președinte.NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *