Unde se duc banii din profiturile companiilor de stat?

Premierul Florin Cîțu a spus că „dividende de fiecare dată se duc în bonusuri pentru manageri, în excursii, în team-buildinguri (…) la mai multe companii de stat”.

„Banii companiilor de stat pentru investiții rămân. M-am uitat la banii de investiții în aceste companii de stat și mulți dintre acești bani rămân acolo. Ceea ce nu rămâne acolo, ceea ce se întâmplă cu acești bani, dividende de fiecare dată se duc în bonusuri pentru manageri, în excursii, în team-buildinguri prin America Latină și așa mai depart, la mai multe companii de stat”, a declarat Florin Cîțu la Digi24.

Decizia a fost luată la începutul anului

De asemenea, premierul a completat că decizia a fost luată la începutul anului, când a fost aprobat bugetul în Parlamentul României.

„Mă surprind aceste informații apărute astăzi, pentru că cine avea curiozitatea din cei care lucrează în aceste companii de stat să citească bugetul aprobat de Parlamentul României anul acesta vedea foarte clar că spune acolo că așa se va întâmpla, dividendele vor merge la bugetul de stat. Este și o sumă estimată pentru acele dividende. Nu este o surpriză. Nu afectează planurile de investiții ale acestor companii. Afectează acele bonusuri nemeritate de foarte multe ori sau excursii și team-buildinguri pe care le făceau prin tot felul de țări exotice.

Decizia a fost luată la începutul anului, când a fost aprobat bugetul în Parlamentul României. M-am uitat la planurile de investiții și anul trecut și mi-au spus același lucru, că vor face investiții cu aceiași bani, și n-au făcut. Este o poveste care funcționează ani de zile. Este o poveste a managerilor din companii. De aceea este nevoie de reformă”, a completat premierul.

Sursă foto: Facebook