Două școli au trecut din scenariul roșu în scenariul galben / Ultimele date de la Ministerul Educației – Educatie

Două școli au trecut, în ultima zi, din scenariul roșu – cursuri exclusiv online – în scenariul galben – prezență la școală și cursuri online, prin rotație. Potrivit datelor transmise marți de Ministerul Educației, la acest moment elevii din 303 unităţi de învăţământ din România fac cursuri online.

Potrivit Ministerului Educației, marţi, potrivit datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene (inclusiv al municipiului Bucureşti), se înregistrează următoarea situaţie:

  • 12.945 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1 (S1) – participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;
  • 4.408 unităţi de învăţământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;
  • 303 unităţi de învăţământ în Scenariul 3 (S3) – participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Consiliile de administraţie din fiecare școală fac propunerile de scenarii şi, implicit, de schimbare a acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice făcute de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

Ministerul Educației reaminteşte că, potrivit ordinului comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate – numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *