După ATP, Fondul Suveran Saudit (PIF) a devenit partener și al WTA

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fondul Suveran Saudit (PIF), care a încheiat un „parteneriat strategic” cu circuitul masculin ATP în luna februarie, a semnat un „parteneriat multianual” cu circuitul feminin profesionist de tenis (WTA), conform unui comunicat dat publicităţii luni şi citat de AFP.

Circuitul WTAFoto: Independent Photo Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Suma imensă oferită de arabi pentru a unifica circuitele WTA și ATP

La fel ca pentru ATP, PIF devine partener al clasamentului mondial al jucătoarelor şi „va lucra cu WTA pentru a dezvolta iniţiativele existente, precum şi cele viitoare pentru tinerele jucătoare”, se mai arată în comunicat.

Acest anunţ intervine la câteva luni după ce capitala Arabiei Saudite, Riad, a fost desemnată să găzduiască Turneul Campioanelor de final de an în perioada 2024-2026.

După 2021, puternica monarhie din Golf a investit miliarde de dolari în sportul mondial, inclusiv în fotbal, cumpărând clubul Newcastle United (Premier League) sau înfiinţând circuitul de golf LIV, rivalul circuitului nord-american PGA.

Arabia Saudită este în centrul atenţiei prin vedetele fotbalului mondial pe care le-a ademenit pentru sume exorbitante, precum Cristiano Ronaldo, Neymar şi Karim Benzema, dar şi prin cursele de Formula 1, Moto GP şi Raliul Dakar, dar şi prin meciurile demonstrative de la care au participat Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Aryna Sabalenka sau Ons Jabeur.

Totodată, Arabia Saudită l-a numit în ianuarie pe Rafael Nadal în calitate de ambasador al Federaţiei saudite de tenis, transmite Agerpres.

spot_imgspot_img