E posibil să se sesizeze aceste întreruperi – Capital

Bucureștenii riscă să rămână fără electrocasnice

În acest context, directorul CNAB a explicat că au fost probleme datorate penelor de curent care vin din suprasolicitarea sistemului național, conform observatornews.ro

„Au fost probleme datorate penelor de curent care vin din suprasolicitarea sistemului național, de când e caniulă. Toți furnizorii externi furnizează cu sincope”, a explicat Cosmin Peșteșan, directorul CNAB.

Problema pornește de la temperatură

De asemenea, un expert în energie a explicat faptul că problema pornește de la temperatură, deoarece „am ajuns și noi la nivelul de civilizație din SUA în care consumul de energie electrică e vara mai mare decât iarna”.

„În primul rând, e vorba de temperatură. Am ajuns și noi la nivelul de civilizație din SUA în care consumul de energie electric e vara mai mare decât iarna pentru că se pun în funcțiune instalațiile de condiționare a aerului. Nu e doar asta însă. Acest tip de întreruperi are mai multe cauze, în ultima vreme regăsindu-se situații în care lucrări de săpături au afectat rețeaua subterană de cabluri sau infiltrații de apă în urma ploilor abundente din ultimele zile care, de asemenea, au perturbat funcționarea echipamentelor subterane de rețea”, a punctat Ioan Purica, expert în energie.

Totodată, dacă oamenii riscă să rămână fără electrocasnice din cauza fluctuaţiilor de tensiune, consumatorii mari pot avea probleme mult mai grave.

„Cel mai mult a durat cea de acum 2-3 săptămâni, când câteva ore am avut sursa de curent întreruptă. În momentul în care preia generatorul, preț de câteva secunde e posibil să se sesizeze aceste întreruperi. Există situații în care se pot speria, pe bună dreptate, personalul se poate speria în momentul în care viața omului e în mâinile tale”, a explicat Mircea Lupușoru, manager la  Spitalul Colțea, potrivit sursei menționate.

Sursă foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *