Echipa României, șase medalii și locul I pe echipe la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2022

0
1

Lotul olimpic de matematică al României a obținut șase medalii – două medalii de aur, trei de argint și una de bronz – și locul I pe echipe la a XXXIX-a ediţii a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, care s-a desfășurat în perioada 4 – 9 mai, în Agros, Cipru.

Echipa României, șase medalii și locul I pe echipe la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2022Foto: Facebook

Medaliații cu aur sunt Andrei Moldovan (clasa a XI-a) și David-Andrei Anghel (clasa a X-a), elevi la Liceul Internațional de Informatică din București, potrivit Ministerului Educației. Medaliile de argint au fost adjudecate de Diana Țolu (clasa a XII-a) și Robert Dragomirescu (clasa a XI-a), elevi la Liceul Internațional de Informatică din București, respectiv Andrei Giovani Chiriță (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București). Radu-Andrei Lecoiu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București,

a obținut medalia de bronz.

În clasamentul țărilor participante, performanțele individuale cumulate au plasat România pe locul I (cu un total de 168 de puncte din 240 posibile).

Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (lider de echipă) și lect. dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara (lider adjunct).

La ediţia din acest an a Olimpiadei Balcanice pentru seniori (competiţie de nivel regional), prima în format fizic după anul 2019, au participat echipe din 15 state: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, România şi Serbia (state membre cu statut permanent) şi Arabia Saudită, Azerbaidjan, Italia, Kazahstan şi Marea Britanie (invitate).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here