Echipamente cabinete stomatologice – Instrumente medicale radiologie

Aparatura stomatologica pentru radiologie este o tehnica indispensabila in activitatea unui dentist. Prin urmare, alegerea de echipamente pentru cabinete stomatologice se poate face din magazinul online heliosdental.ro si trebuie sa inceapa cu o analiza a principalelor instrumente medicale, modul de utilizare a acestora, caracteristicile tehnice, costul. In mod conventional, sectiunea de aparatura si consumabile radiologie dentara poate fi impartita in trei grupuri:

  • Aparate tomografice care fac posibila obtinerea unei imagini tridimensionale, dar, in acelasi timp, sunt cele mai scumpe echipamente cu raze X.
  • Visiografi care fac fotografii vizate. Cu ajutorul visiografilor, poti face o fotografie cu mai multi dinti in acelasi timp.
  • Ortopantomografi.  Sunt utilizate pentru a face o fotografie a maxilarelor si a dentitiei.

Pe langa aparatele cu raze X, din magazinul online Helios dental se mai pot achizitiona aparatura radiologie, filme pentru radiografii dentare si negative.

Instrumente medicale

Succesul tratamentului oricarei boli, consta in alegerea corecta a instrumentelor medicale, care permit diagnosticarea exacta a bolii. In practica stomatologica, diagnosticul pus la radiologie, este metoda principala si obligatorie de examinare, permitandu-ti sa planifici un tratament suplimentar, sa faci un plan optim pentru protetica si implantare. Fotografiile cu raze X sunt facute atat inainte de tratament (diagnostic), in timpul tratamentului, cat si dupa, pentru a evalua rezultatele tratamentului. Rezultatul examinarii cu raze X este un document medical care poate spune medicului despre starea dintilor si ce metoda de tratament sa foloseasca in fiecare caz in parte.

In prezent, sunt utilizate metode extrem de informative de diagnosticare a radiografiei, care permit imbunatatirea calitatii si eficientei tratamentului dentar. Acest lucru a fost posibil datorita introducerii de noi echipamente de inalta tehnologie. Astazi, heliosdental.ro este unul dintre putinele magazine online, care au echipamente din aceasta clasa, si care difera nu numai prin calitatea ideala a imaginii, ci si pentru siguranta maxima a pacientului. Filmele intraorale si imaginile digitale sunt luate pe unitati dentare. Sistemul visiografic iti permite sa obtii rapid o imagine clara, de inalta calitate.

Aparatura stomatologica

Aparatura stomatologica portabila cu raze X este utilizata atat in ​​spitale, cat si in clinici medicale la fata locului. Sunt utilizate pentru examinarea copiilor si adultilor si sunt utilizate pentru diagnosticare in chirurgie si implantologie. Utilizarea aparaturii stomatologice  mobile,  poate reduce cerintele pentru locatia corpului pacientului. Acest lucru face ca procesul de examinare cu raze X sa fie mai flexibil, ceea ce joaca un rol important in punerea unui diagnostic in situatii extreme sau la pacientii nemiscati. Dispozitivele portabile cu raze X pentru stomatologie pot fi plasate in orice pozitie, in raport cu persoana examinata. Fotografiile sunt facute in unghiul necesar pentru a obtine o imagine exacta a zonei tinta a dentitiei. Se poate utiliza un trepied pentru a asigura dispozitivul.

Beneficii aparatura stomatologica

Aparatura stomatologica de acest tip, pastrandu-se aceeasi linie ca pentru orice aparatura de laborator stomatologic, este in continua crestere datorita urmatoarelor calitati:

  • expunere scazuta la radiatii (datorita timpului scurt de expunere);
  • greutate usoara (datorita acestui fapt, aparatul mobil cu raze X este usor de transportat);
  • calitate buna a imaginilor (datorita reflectarii focale minime a tubului cu raze X si a capacitatii de a schimba modurile de fotografiere);
  • economisire de timp (prezenta memoriei incorporate reduce timpul pentru fotografiere);
  • posibilitatea radiografiei in timpul interventiei chirurgicale (pacientul nu trebuie sa se ridice de pe scaun si sa mearga la cabinetul radiologului).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *