Eficienta pompelor de circulatie si cat de economice sunt

Progresele in domeniul instalatiilor sanitare si aeriene sunt intotdeauna interesante, deoarece inseamna multe dezvoltari benefice pentru producatori, constructori, consumatori si mediu. Desi principiile traditionale de instalatii sanitare si inginerie raman constante, noile modalitati de a circula materialele pentru operatiunea dvs. va pot creste eficienta, costul, impactul si performanta. Una dintre aceste schimbari moderne care isi fac loc in casele noi si in operatiunile comerciale este pompa de circulatie.

Pompele de circulatie cresc in popularitate, in special in casele si afacerile de constructie noua. De asemenea, sunt utilizate in sistemele si liniile de fabricatie datorita eficientei lor si maximizand functiile operatiunii dumneavoastra. O pompa de circulatie poate utiliza structura dvs. de instalatii sanitare existente pentru a crea un flux mai autosuficient, mai confortabil si mai ecologic.

Pompe de circulatie a timpului si temperaturii

Acest tip de sistem pompeaza automat apa calda intr-o bucla de alimentare la un moment desemnat. Pompa este fabricata cu un temporizator reglabil si un aquastat reglabil care controleaza temperatura apei si, de asemenea, activeaza si opreste pompa.

Pro

  1. Posibilitatea de a suprascrie setarile daca alegeti.
  2. Apa fierbinte este furnizata aproape instantaneu, ceea ce reduce mult risipa de apa si timp.
  3. Setarile pot fi ajustate cu usurinta pentru a satisface nevoile dvs. de apa calda din gospodarie.
  4. Apa calda circula prin instalatia dvs. numai atunci cand sunt indeplinite atat setarile de temperatura, cat si cele de timp.

Contra

  1. Daca sistemul este suprautilizat, acesta ar putea avea un impact negativ asupra consumului de energie.
  2. Desi nu este obisnuit, daca ati montat instalatiile sanitare cu acest tip de pompa, exista posibilitatea ca liniile de apa rece sa poata fi incalzite la robinetul cel mai indepartat de incalzitorul de apa.

Modificarea instalatiilor dvs. sanitare cu o pompa de circulatie

Atunci cand o casa este construita cu o pompa de circulatie, aceasta este instalata cu o linie de retur dedicata care circula apa fierbinte inapoi la incalzitorul de apa. Chiar daca nu aveti luxul unei linii de retur dedicate, exista o modalitate usoara de modernizare a instalatiilor sanitare care va va permite sa instalati o pompa pe o casa existenta folosind pompa de circulatie a timpului si temperaturii.

Este demn de remarcat faptul ca atunci cand supapa de incrucisare este deschisa si permite ca apa calda sa curga in conducta de apa rece, apa rece poate fi mai calda decat se astepta. Mai ales cand pompa de circulatie functioneaza.

Confortul sistemului de timp si temperatura este greu de negat, totusi, un sistem la cerere are multe avantaje atunci cand modernizeaza locuinta. De fapt, poate fi usor de instalat si, daca este utilizat corect, poate fi extrem de eficient din punct de vedere energetic.

Instalarea unei pompe de circulatie a apei

Instalarea unei pompe de circulatie a apei nu este dificila, dar va necesita expertiza profesionala pentru a determina daca locuinta dvs. trebuie sa fie modernizata si cum sa procedati cel mai bine. Pentru mai multe informatii despre sistemele de circulatie a apei calde sau pentru a obtine o oferta, ekoinstal este la dispozitia dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *