Elon Musk califică drept „fascistă” și „nedemocratică” prelungirea carantinei în fața epidemiei de coronavirus – Coronavirus

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Elon Musk, patronul Tesla, a calificat miercuri drept „fascistă” prelungirea carantinei pentru a stopa avansul Covid-19, boala provocată de noul coronavirus, scrie AFP.

„Prelungirea carantinei (…) închide cu forța oamenii în case, împotriva dreptului lor constituțional, în opinia mea. Este o încălcare a libertăților individului de o manieră oribilă și nedreaptă”, a declarat el, chestionat în cadrul unei conferințe telefonice despre impactul financiar al crizei sanitare asupra companiilor.

„Este scandalos! Este un scandal. Va face un mare rău (companiilor), nu doar Tesla”, a adăugat el.

Musk, cunoscut pentru declarațiile sale șocante, a profitat apoi de o întrebare privind eventuale investiții publice în infrastructură pentru a comenta.

„A le spune oamenilor că nu pot să-și părăsească locuința și că vor fi arestați dacă o fac este fascist. Nu este democratic. Nu este libertate. Dați-le naibii oamenilor libertatea înapoi”.

Anterior, Musk s-a alăturat vocii a numeroși oameni de afaceri care cer renunțarea la restricții.

„Eliberați America acum!”, a scris el pe Twitter.

Furia lui Elon Musk vine după prelungirea restricțiilor în California și în special în Fremont, unde se află uzina americană a Tesla, în apropiere de San Francisco.

Tesla a acceptat în 19 martie închiderea uzinei și dorea să o redeschidă în 4 mai.

Dar, în fața deciziei autorităților sanitare, constructorul de mașini electrice nu știe când se va putea relua activitatea.

spot_imgspot_img