Emma Răducanu continuă căutarea – Cine este favorit să o antreneze pe britanică după eliminarea de la Indian Wells – Tenis

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Eliminată încă din turul secund la Indian Wells, Emma Răducanu se află aproape de o colaborare cu un tehnician care a antrenat nume importante din circuitul WTA.

După succesul de la US Open, Emma Răducanu a anunțat că Andrew Richardson nu mai face parte din echipa sa. Jucătoarea britanică a fost pregătită la Indian Wells de Jeremy Bates (antrenor în cadrul Federaţiei Britanice de Tenis), dar a fost învinsă în primul meci de Aliaksandra Sasnovich (100 WTA).

Potrivit presei engleze, Emma Răducanu îl va înclude în echipa ei pe argentinianul Carlos Rodriguez, cel care a pregătit-o pe Justine Henin.

Cine este Carlos Rodriguez, principalul candidat pentru a deveni noul antrenor al Emmei Răducanu

Potrivit publicaţiei The Telegraph, antrenorul argentinian Carlos Rodriguez este principalul candidat pentru a deveni noul antrenor al Emmei Răducanu, dintre tehnicienii avuţi în vedere de familia şi de reprezentanţii ei.

Rodriguez a antrenat-o pe Justine Henin timp de 15 ani. Vedeta belgiană, fost numărul 1 mondial, l-a descris pe Rodriguez ca al doilea ei tată, în timpul carierei sale.

Henin a câştigat şapte titluri de Grand Slam sub îndrumarea argentinianului, din care patru titluri la Roland Garros, două la US Open şi unul la Australian Open. Justine Henin nu a câştigat niciodată turneul de la Wimbledon.

Antrenor din 1994, Rodriguez, 57 de ani, a mai îndrumat jucătoare ca belgianca Dominique Monami, chinezoaica Na Li, fostă număr 2 mondial şi dublă campioană de Grand Slam, Daniela Hantuchova din Slovacia, chinezoaica Shuai Peng şi americanca Amanda Anismiova.

Din 2011, el s-a ocupat de dezvoltarea academiei Potter’s Wheel International Tennis Center din Beijing, cea mai importantă din China, şi au fost puţine momentele în care a antrenat jucătoare în circuit, până în perioada 2018-2020, când a lucrat cu Peng şi Anisimova, scrie News.ro.

Înainte de a juca la Indian Wells, Răducanu afirma că nu se grăbeşte să-şi angajeze un nou antrenor.

„Până la urmă, eşti pe cont propriu şi trebuie să fii propriul tău antrenor pe teren, aşa că mă simt destul de confortabil. Voi aştepta şi voi încerca să găsesc persoana potrivită. Nu o să mă grăbesc deloc. Caut doar lucruri generale la un antrenor, cineva cu care să te înţelegi bine şi care te poate împinge înainte”, a precizat sportiva cu mamă chinezoaică şi tată român.

Citește și:Emma Răducanu, explicații după eliminarea de la Indian Wells: „Probabil ea a fost condusă cu 4-2 de sute de ori”

spot_imgspot_img