Emmanuel Macron şi Sebastian Kurz vor discuta la Viena „iniţiative europene comune împotriva terorismului islamic” – International

Preşedintele francez Emmanuel Macron se va deplasa luni la Viena, unde va discuta cu cancelarul austriac Sebastian Kurz despre „iniţiative europene în lupta împotriva terorismului islamist şi a islamului politic”, după ce ţările lor au fost lovite recent de atentate islamiste, a anunţat miercuri guvernul austriac.

Cei doi lideri vor aborda teme privind „combatanţii jihadişti, protecţia frontierelor externe ale Europei, precum şi Turcia”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt austriac, potrivit Agerpres.

Surse din guvernul de la Viena au declarat anterior agenţiei APA că Macron şi Kurz au avut marţi seară o discuţie telefonică şi au în vedere „iniţiative europene comune în lupta împotriva terorismului”.

Capitala Austriei a cunoscut luni primul ei atac terorist islamist, comis de un tânăr albanezo-macedonean cu cetăţenie austriacă şi care a deschis focul asupra persoanelor aflate într-o zonă de recreere cu terase, provocând patru morţi şi 23 de răniţi. El fusese condamnat la închisoare în Austria pentru o tentativă de a se alătura grupării jihadiste Statul Islamic, dar a fost eliberat înainte de termen.

În Franţa au avut loc în ultimele săptămâni mai multe atentate islamiste. Nivelul de alertă antiteroristă a fost ridicat la maxim după atacul de la Nisa, unde un migrant tunisian venit prin Italia a decapitat o femeie şi a ucis încă două persoane într-o biserică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *