Epilare definitivă – ce este, ce presupune, ce beneficii are?

Epilarea definitivă cu laser a devenit metoda de epilare favorită a multor femei în ultimii ani. Și nu putem decât să le înțelegem perfect. De la aspectul mai plăcut al pielii și senzație de mătase la atingere, la lipsa grijei epilatului și mai mult timp liber – procedura de epilare definitivă este mai eficientă și mai benefică decât metodele tradiționale (ceară, ras, cremă depilatoare). În cazul în care îți dorești să abordezi chiar tu epilarea definitivă, află răspunsurile la posibilele tale întrebări în rândurile următoare.

Ce este, mai exact, epilarea definitivă?

Procedura de epilare definitivă cu laser implică procesul de fototermoliză selectivă, în care lungimile de undă țintesc exclusiv pigmentul firului de păr, fără a afecta pielea din jur. Acțiunea laserului este extrem de precisă și are loc doar la nivelul rădăcinii firelor de păr, nereprezentând un pericol pentru structurile profunde ale pielii.

O consultație premergătoare ședinței de epilare definitivă are loc în vederea alcătuirii unui plan de tratament realist, raportat la obiectivele pacientului, tipul său de piele și păr, istoricul medical, precum și în scopul identificării alunițelor și tatuajelor (pentru a fi protejate în timpul procedurii).

Epilarea cu laser se adresează atât femeilor, cât și bărbaților care au pilozitate nedorită, indiferent de zona corpului – față, brațe, picioare, inghinal, abdomen, lombar, umeri etc. Datorită preciziei cu care acționează laserul, precum și instruirii și competenței medicului dermatolog, tratamentul de epilare cu laser poate fi aplicat fără riscuri oricărei zone a corpului. Totuși, o serie de factori ce țin de pacient pot influența rezultatele. Dacă părul este îndepărtat definitiv sau doar redus în densitate depinde de: culoarea pielii pacientului, culoarea și grosimea firelor de păr. De asemenea, tipul de piele și păr, vârsta și sexul pacientului vor influența și numărul de tratamente de care acesta va avea nevoie. Un tânăr cu dezechilibre hormonale, un bărbat sau un pacient cu păr deschis la culoare vor necesita mai multe ședințe decât în mod obișnuit.

Beneficii post epilare definitivă

Spre deosebire de metodele tradiționale de epilare, epilarea cu laser este cea mai benefică dintr-o serie de perspective – eficiență, cost, rezultate, aspect estetic, precizie, durată, siguranță. Cu numai câteva ședințe te poți bucura de pilozitate redusă, lipsa grijei problemei epilatului, piele fină și lipsită de iritații, inflamații, fire subcutanate sau coșuri. Însă probabil cel mai mare avantaj al epilării cu laser este doza de încredere pe care o capeți. Fie că te confrunți cu pilozitate facială sau corporală nedorită, în scurt timp vei uita complexul care te-a limitat în a-ți percepe adevărata frumusețe. Cea mai prețioasă recomandare pentru a te putea bucura de un rezultat sănătos și estetic, așa cum îți dorești, este documentarea și alegerea clinicii potrivite. Înainte de a apela la această procedură, documentează-te temeinic și alege o clinică specializată în dermatologie estetică, care dispune de tehnologie nouă și performantă, precum și de personal supraspecializat în domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *