Este intenția noastră de a curăța pădurea de uscături – Capital

Autoritățile au declanșat o anchetă la Sibiu!

Lucian Bode a explicat că MAI, prin Direcția Generală Anticorupție, a demarat o anchetă de la Sibiu, unde 25 de polițiști rutieri sunt suspecți într-un dosar de corupţie.

„Noi, MAI, ne facem curăţenie în propria ogradă. Am spus de la început că sistemul imunitar al MAI trebuie să fie unul funcţional, ceea ce se vede astăzi (..) că s-a realizat la Sibiu cu cele 17 mandate de percheziţie, 33 de mandate de aducere pentru cei 25 de poliţişti nu este altceva decât intenţia noastră de a curăţa pădurea de uscături”, a declarat Lucian Bode, miercuri, la Antena 3.

Lucian Bode nu tolerează nicio abatere de la regulamentul Poliţiei Române

„Suntem 129.000i de angajaţi în toate structurile MAI, sunt aproximativ 49.000 de poliţişti şi evident că sunt şi astfel de situaţii şi aşa cum am procedat la Secţia 16, unde tot la solicitarea noastră s-a demarat procedura (…) la fel cum s-a întâmplat la Suceava, celebrul caz de corupţie de la Serviciul de permise, la fel şi aici, acest caz a fost documentat foarte mult timp şi sigur, rămânând la prezumţia de nevinovăţie, astăzi au fost aduşi în faţa instanţei.

Nu tolerăm nicio abatere de la regulamentul Poliţiei Române. Dacă noi nu suntem un exemplu în societate şi vrem în permanenţă să transmitem siguranţă şi încredere va fi greu să demonstrăm acest lucru când avem astfel de elemente”, a completat Lucian Bode.

Conform acestuia, prin astfel de acţiuni, „curăţând sistemul de la bază la vârf, Poliţia Română va avea, în final de câştigat”.

Un număr de 17 percheziţii au loc miercuri într-un dosar de corupţie în care sunt vizaţi 25 de agenţi de poliţie din IPJ Sibiu. Aceştia ar fi primit mită, mascată sub forma unor sponsorizări pentru echipa de fotbal a Poliţiei. Procurorii vorbesc despre 115 acte de luare de mită şi peste 100 de persoane care ar fi oferit.

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *