Europarlamentarul Victor Negrescu a fost ales în plenara Conferinţei privind Viitorul Europei. El este singurul român care va reprezenta Grupul S&D din Parlamentul European în plenara conferinţei, fiind susţinut în acest sens de Delegaţia PSD.

„Îmi propun să fiu vocea românilor în plenara Conferinţei privind Viitorul Europei şi să susţin dorinţa stângii europene şi româneşti de a moderniza şi umaniza Uniunea Europeană. Europa reprezintă cel mai important proiect de cooperare extinsă la nivel global şi trebuie să se dezvolte şi să se democratizeze şi mai mult pentru ca vocea cetăţenilor europeni să fie mai puternic auzită”, a spus Victor Negrescu.

În opinia sa, niciun cetăţean european nu mai trebuie lăsat în urmă şi nicio persoană nu mai trebuie să se simtă cetăţean european de rang secund.

“Frumuseţea proiectului european este că se poate mereu îmbunătăţi. Acest lucru se încearcă prin Conferinţa privind Viitorul Europei precum şi prin dezbaterile şi consultările organizate în acest sens. Sunt convins că această conferinţă va fi o reuşită şi voi face tot ce îmi stă în putinţă, alături de colegii mei din Delegaţia PSD în Parlamentul European, cărora le mulţumesc pentru susţinere, pentru ca Europa să devină mai socială, iar educaţia, sănătatea şi creşterea nivelului de trai să devină priorităţi la nivel european”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, conform sursei citate.

Cine este Victor Negrescu

Europarlamentarul a organizat de Ziua Europei mai multe acţiuni menite să preia opinia românilor privind viitorul Europei, prezidând o dezbatere la care au participat partenerii sociali înscrisă în calendarul oficial al evenimentelor asociate Conferinţei privind Viitorul Europei.

Victor Negrescu este eurodeputat la al doilea mandat, fost ministru delegat pentru Afaceri Europene responsabil de organizarea cu succes a Preşedinţiei României la Consiliul UE, cadru universitar specializat în domeniul afacerilor europene (SNSPA/Universitatea Saint Louis din Bruxelles), coordonator al PES activists România şi European Movement Romania.