Eveniment de escaladă și highline la Piatra Singuratică, organizat din nou anul acesta

Piatra Singuratică din Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș, nu va mai fi chiar așa de singuratică în perioada 15-18 august 2019. 

Între 15-18 august după un an de pauză va fi organizat din nou Evenimentul de Escaladă și Highline LonelyRock la Piatra Singuratică în județul Harghita. În acest an evenimentul este organizat de două asociații, Outdoor Dreams Association și Maki Climbing.

La fața locului cățărătorii avansați se pot înscrie și la un concurs de escaladă, premiera acestuia fiind ținut în ultima zi, duminică. Evenimentul oferă o provocare și pentru practicanții de highline, deoarece la fel ca și în anii trecuți, și în anul acesta va fi amplasat una dintre cele mai înalte highline-uri din țară (60 m).

Pe lângă aceste programe, care vizează promovarea experienței de alpinism si excursii montane, și începătorii în aceste sporturi au posibilitatea de a se iniția în escaladă, iar cei interesați pot participa la ture montane ghidate pe Vf. Ecem și Vf. Hășmașul Mare.

O culoare aparte a evenimentului este dat de programele aferente, așadar experiența cățăratului este completată de yoga, proiecții de film, silent party, slackline (60 cm) și jam session. Iubitorii de muzică și nu numai sunt așteptați să se alăture la acest program cu orice instrument adus de acasă.

Evenimentul totodată consideră important conștientizarea ecologică, astfel organizatorii cer participanților să aibă la ei o farfurie, tacâmuri, sticlă, pahar, festivalul fiind un eveniment „zero waste”, la care nu se furnizează echipament de unică folosință de nici un fel.

Program

15 AUGUST, JOI
16:00 Înregistrare, validarea biletelor, înscriere
20:00 Ședință tehnică, prezentarea programului
21:30 Silent Party

16 AUGUST, VINERI
10:30 Tură ghidată pe Vf. Ecem
10:30-17:00 Escaladă | Boulder | Slackline
11:00-16:00 Highline
15:30-16:30 Pauză de prânz
21:00 Proiecție de film
22:00 Silent Party

17 AUGUST, SÂMBĂTĂ
8:30 Yoga cu Réka Pataki
10:30 Tură ghidată pe Vf. Hășmașul Mare
10:30-17:00 Escaladă | Boulder | Slackline
11:00-16:00 Highline
15:30-16:30 Pauză de prânz
21:00 Proiecție de film
22:00 Pâine cu untură | Jam Session | Silent Party

18 AUGUST, DUMINICĂ
8:30 Yoga cu Réka Pataki
10:30-17:00 Escaladă | Slackline
12:00-13:00 Tombolă | Premiere

Înscrierea și achiziționarea biletelor se poate face pe pagina lonelyrock.ro după următoarele categorii:

– bilet săptămânal cu cortul (biletul conține: 3 nopți de campare cu cortul, câte o masă pe 16-17 august și tombolă): 130 RON
– bilet săptămânal în cabană (biletul conține: 3 nopți în cabană în camere cu priciuri sau paturi, câte o masă pe 16-17 august și tombolă): 170 RON
bilet de 1 zi (se poate achiziționa doar pentru 16-17 august, conține dreptul de participare la programele zilei respective și o noapte de campare în cort): 80 RON

 În cazul înscrierii online se poate comanda și tricoul evenimentului : 40 RON

Biletele se pot achiziționa și la locul evenimentului, însă organizatorii nu au posibilitatea de a caza la cabană participanții neînregistrați anterior.

În cazul achiziționării biletului la locul evenimentului, prețurile vor fi:

– bilet săptămânal cu cortul (biletul conține: 3 nopți de campare cu cortul, câte o masă pe 16-17 august): 160 RON
– bilet de 1 zi (se poate achiziționa doar pentru 16-17 august, conține dreptul de participare la programele zilei respective și o noapte de campare în cort): 110 RON

Prețul biletelor conține și:
– intrarea liberă în Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș
– echipamentul necesar pt. highline și slackline
– echipament de escaladă pentru începători (espadrile, ham, cască, traseu amenajat pentru cățărare toprope, o persoană care asigură cățărătorul)
– echipament de escaladă pentru avansați (coardă)
– dreptul de a participa la toate programele evenimentului cât și la programele aferente: ture, yoga, proiecție film, slackline, highline, boulder
– căștile pentru silent party

Organizatorii așteaptă toți participanții cu mult drag. Participarea la program sau camparea în zona cabanei este posibilă doar cu brățara oferită de organizatori la validarea înscrierii.

Organizatorii își rezerva dreptul de a introduce modificări în programul și regulamentul evenimentului.

Sursa: Ziar Harghita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *