Eveniment: Multiplul campion de raliuri Adrian Răspopa, la Piatra-Neamț

Prezența unui campion de raliuri autentic, cu palmares, la Piatra-Neamț stârnește nostalgii mai vechilor iubitori ai acestui sport și cel puțin curiozitatea celor care poate au auzit de Raliul Mănăstirilor, cândva etapă de mare spectacol în Campionatul Național de Raliuri. Adrian Răspopa, de loc din Onești, de 5 ori campion național, revine în circuitul competițional oficial cu ocazia Raliului Moldovei (21-22 iunie), după o pauză de un an. Își prezintă mașina de concurs, Škoda Fabia R5, care va fi expusă, miercuri – 19 iunie, la showroom-ul Škoda Piatra-Neamț al Cybernet Auto Center, susținător oficial al pilotului alături de primăria Onești. După conferința de presă de la ora 10 este programată o sesiune de fotografii și autografe

Prezentăm în continuare selecțiuni din comunicatul de presă remis de organizatori: O idilă începută în 2010, alături de Škoda S2000, continuă după aproape un deceniu cu cel mai performant automobil de raliuri al mărcii, Škoda Fabia R5.   

„Raliul Sibiului 2018 a fost ultima etapă la care am reușit să mă aliniez și am făcut-o tot la volanul unui automobil de categorie R5, cu aportul bunului meu prieten Cătălin Grigoriu. Revenim pentru moment în campionatul intern pentru doua etape, cea de casă de la Bacău și cea de la Iași. Mașina este pusă la dispoziție de către Botka Rally Team cu sprijinul celor de la Cybernet Auto Center, dealer-ul Škoda din Piatra-Neamț. Primăria Onești este cel de-al doilea partener fără de care prezența noastră în campionat nu ar fi fost posibilă. Suntem conștienți că avem nevoie de timp să ne acomodăm cu mașina, dar vom încerca să fim și rapizi în limite”, declară Adi Răspopa, deținător a cinci titluri de campion al categoriei automobilelor cu tracțiune față din Campionatul Național de Raliuri.În drepta sa, în rol de navigator îl va avea și de aceasta data pe Cosmin Diacu, copilotul său consacrat.

Skoda Fabia R5

„Parteneriatul cu Adi vine în mod normal și firesc după o bună colaborare de-a lungul mai multor ani. Ne bucurăm că reusim să aliniem o Škoda Fabia R5 sub culorile noastre în Campionatul Național de Raliuri și sperăm să îl putem sustine pe Adi cât mai mult, iar el să aibă rezultate bune”, spune Mircea Plăcintă, proprietar al Cybernet Auto Center.

Raliul Moldovei Bacău este cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Raliuri – Dunlop a sezonului 2019 și este compusă din 13 probe, împărțite de-a lungul a două zile și măsoară 106,23 km de probe speciale din totalul celor 392,57 km ai raliului. În comunicat atrage atenția declarația proprietarului centrului auto, Mircea Plăcintă. Este fiul legendarului Petru Plăcintă, fondatorul și dezvoltatorul fenomenului Agricola de la Bacău. Cine a prins Raliul Mănăstirilor sau, mai în urmă, Raliul Ceahlăul și Raliul Neamț e posibil să știe că Seniorul Plăcintă a absolvit Liceul Petru Rareș din Piatra Neamț în… 1954.

Viorel Cosma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *