Femeile din Finlanda, solidare cu premierul Sanna Marin. S-au filmat dansând şi petrecând şi au postat în social media

Sute de finlandeze au postat filmuleţe, în social media, în care apar dansând şi petrecând, în semn de sprijin şi solidaritate cu premierul Sanna Marin, după ce aceasta a fost implicată într-un scandal când a apărut dansând la o petrecere privată, relatează The Guardian.

Premierul finlandez Sanna MarinFoto: Matias HONKAMAA / AFP / Profimedia

Filmuleţe cu femeile care dansează şi se distrează cu prietenii postate cu hashtag-ul “solidaritate cu Sanna” au apărut după ce premierul s-a confruntat cu critici la adresa comportamentului ei, în urma apariţiei unor înregistrări video în care dansează la o petrecere, scrie news.ro

Afirmaţiile privind consumul de droguri la petrecere au fost respinse de Marin, ea anunţând că a făcut un test antidrog, al cărui rezultat va fi dat săptămâna viitoare.

Ea s-a apărat spunând că nu a făcut altceva decât “să danseze, să cânte, să-şi îmbrăţişeze prietenii şi să bea alcool”. “Sper ca în anul 2022 să fie acceptat ca până şi factorii de decizie pot să danseze, să cânte şi să meargă la petreceri”, a spus Marin, în vârstă de 36 de ani.

Ca răspuns, sute de femei şi-au postat propriile videoclipuri cu dans şi băutură, arâtându-şi astfel susţinerea.

Mai mulţi specialişti finlandezi consideră că problema nu este comportamentul premierului, ci faptul că aceste filmuleţe au fost făcute publice, ceea ce arată că nu s-a înconjurat de oamenii potriviţi.

Petteri Järvinen, un expert în securitate cibernetică citat sâmbătă de ziarul Iltalehti, a ridicat posibilitatea ca Rusia să fi spart telefonul sau conturile sociale ale cuiva care face parte din cercul apropiat al premierului finlandez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *