Finanțare UE pentru acces gratuit la internet în spații publice

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

CJ Harghita așteaptă solicitările primăriilor pentru hotspoturi WiFi4EU

Primăriile vor putea depune cererile în cadrul proiectului UE WiFi4EU în zilele de 19 și 20 septembrie pentru a oferi acces gratuit la internet în spațiile lor publice.

Pe 9 septembrie președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba a solicitat primarilor din județul Harghita să profite de oportunitatea acestui proiect.

– Invitez primăriile să se înscrie la proiectul WiFi4EU. Vă rugăm să fiți primul care a depus cererea, astfel încât să nu pierdeți oportunitatea de finanțare, deoarece aceasta este acordată pe baza principiului „primul venit, primul servit”. Accesul gratuit la internet este o condiție necesară pentru crearea unui mediu viabil pentru tinerii și intelectualii din comunitățile noastre mai mici. În acest scop, am creat și rulăm programul nostru pentru localitățile mici din județul Harghita – a declarat Borboly Csaba.

Prin intermediul inițiativei WiFi4EU, Comisia Europeană dorește să promoveze accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, muzeele și centrele de sănătate, peste tot în Europa. Acesta va fi utilizat pentru instalarea unor echipamente Wi-Fi de ultimă generație în principalele centre de interes public. Cuponul valoric WiFi4EU oferă fiecărei localității o sumă fixă, respectiv 15 000 EUR. Bugetul este de 120 de milioane EUR pentru perioada 2018-2020. Cuponul valoric WiFi4EU va acoperi echipamentul și costurile de instalare. Localitățile care primesc bonuri valorice vor selecta „spațiile publice” unde vor fi instalate hotspoturile WiFi4EU (puncte de acces wireless).

Primăriile care primesc cupoane valorice ar trebui să plătească pentru conectivitate (abonamentul la internet) și pentru întreținerea echipamentului, astfel încât să ofere conectivitate Wi-Fi gratuită și de înaltă calitate pe o perioadă de cel puțin 3 ani. Cuponul poate fi utilizat pentru a achiziționa echipamente noi și pentru a actualiza echipamentele vechi sau pentru a le înlocui cu modelele cele mai noi sau cele mai bune disponibile pe piață. Cupoanele valorice WiFi4EU pot fi utilizate și pentru a finanța parțial un proiect cu o valoare mai mare. Selecția beneficiarilor se va face pe baza principiului „primul venit, primul servit”, garantându-se totodată faptul că toate statele membre pot beneficia de un număr minim de cupoane valorice.

Sursa: Ziar Harghita.

spot_imgspot_img