Finlanda vrea să blocheze complet tranzitul „turiștilor ruși” pe teritoriul său

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Finlanda va pregăti o „soluție națională” pentru a restricționa sau chiar bloca complet tranzitul „turiștilor ruși” pe teritoriul său, a anunțat miercuri ministrul de externe al acestei țări, potrivit AFP și Reuters.

Punct de trecere a frontierei din Finlanda în RusiaFoto: Alessandro RAMPAZZO / AFP / Profimedia

Finlanda monitorizează îndeaproape situația din Rusia vecină în urma ordinului de mobilizare militară dat de președintele Vladimir Putin, a declarat miercuri ministrul apărării din țara nordică.

„În ceea ce privește împrejurimile Finlandei, pot spune că situația militară este stabilă și calmă”, a declarat ministrul apărării, Antti Kaikkonen. „Forțele noastre de apărare sunt bine pregătite, iar situația este monitorizată îndeaproape”, a adăugat el.

Cozi de mașini s-au format la frontiera Rusiei cu Finlanda, mai mulți cetățeni ruși încercând să părăsească țara după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat luni dimineață, în primul său discurs către națiune de la invazia în Ucraina, că a semnat un decret privind mobilizarea parțială în Rusia.

Rusia va mobiliza 300.000 de rezerviști pentru a întări efectivele sale din Ucraina, a anunțat și ministrul apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, susținând că acesta reprezintă doar o mică parte din numărul persoanelor care puteau fi mobilizate în țară.

Granițe închise pentru ruși

Polonia, Lituania, Letonia și Estonia și-au închis granițele, de luni, 19 septembrie, pentru ruşii cu viză de intrare în zona europeană, fapt care îi îngrijorează pe adversarii Kremlinului prezenți în special în Polonia, potrivit France Info.

Site-ul precizează însă că se vor face excepții pentru anumite categorii, precum oponenții regimului lui Vladimir Putin.

Aceste patru țări sunt, împreună cu Finlanda, singurele din Uniunea Europeană care au granițe terestre comune cu Rusia.

spot_imgspot_img