FOTO Cum arată Bucureștiul după furtuna de jumătate de oră / Copaci rupți și acoperișuri smulse

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Efectele furtunii din București din 10 iulie / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Efectele furtunii din București din 10 iulie / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

O furtună cu grindină de doar aproximativ jumătate de oră care a afectat unele zone din București și Ilfov a doborât peste 30 de copaci și a smuls două acoperișuri în Capitală.

În timp ce dimineață Agenția Națională de Meteologie a emis noi alerte meteo de caniculă, inclusiv pentru Capitală, o furtună de după-amiază a luat prin surprindere, mai ales prin virulența sa, în anumite zone din București. Grindina și vântul s-au năpustit în mai multe zone.

Urmarea? În aproximativ jumătate de oră, în București, au căzut 31 de copaci, au fost afectate 2 acoperisuri de casă, iar geamurile unei case au fost sparte. 

Efectele furtunii din București din 10 iulie / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

În județul Ilfov, a fost înregistrată în această perioadă o singură solicitare, pentru un stâlp de lemn căzut, iar afectate au fost: 3 străzi blocate, 3 clădiri, 20 de autovehicule, fire de electricitate.

O atenționare de tip Now Casting de cod galben de furtună a ANM a venit aproape de ora 17.30, însă pe mulți i-a luat pe nepregătite, în timp ce se întorceau de la muncă.

„Au loc intensificări ale vântului, vijelie, viteza la rafală de 50…60 km/h, descărcări electrice, grindină, averse ce vor acumula izolat 10 l/mp”, avertiza atenționarea ANM care era valabilă până la ora 18.00.

spot_imgspot_img