Iohannis, despre femeia ucisă de urs: S-a ajuns prea departe / Am fost și eu aproape de acel loc cu câteva zile înainte / E evident că avem prea mulți urși

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Klaus Iohannis, Foto: Beata Zawrzel/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Klaus Iohannis, Foto: Beata Zawrzel/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Presedintele Klaus Iohannis a comentat miercuri, de la Washington, tragedia tinerei ucise de un urs, în timpul unei drumeții pe munte, susținând că România are prea mulți urși si ar trebui luate măsuri legislative de urgență.

Președintele spune că și el a fost pe un traseu în Bucegi cu câteva zile înainte și a fost foarte aproape de locul tragediei.

„Am fost șocat când am aflat de această tragedie, mai ales că am fost și eu pe un traseu aproape de acel loc cu câteva zile înainte. Nu e firesc ca oamenii să fie uciși de urși. Este evident însă că avem prea mulți urși, oameni uciși sau răniți de urși și este cazul să se vină cu o soluție legislativă care să respecte normele europene”, a declarat șeful statului.

Acesta spune că, daca vrem să avem „un turism sanatos in România, trebuie să nu lăsăm animalele ca să ucidă oameni, dar nici să omorâm animale de plăcere”.

El dă vina pe clasa politică că nu adoptă măsurile legislative necesare, că „se agită doar când se întâmplă o tragedie”, apoi nu se mai întâmplă nimic.

PSD va solicita o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru dezbaterea şi adoptarea unei iniţiative legislative prin care sunt vizate noi măsuri de gestionare a populaţiei de urşi, a anunţat miercuri premierul Marcel Ciolacu, după tragedia tinerei ucise de un urs, în timpul unei drumeții pe munte. Declarațiile sale vin după ce ministrul Mediului a spus azi că urșii care se apropie de zonele populate trebuie să fie eutanasiați sau împușcați.

Șeful guvernului a afirmat că a discutat cu ministrul Mediului şi cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, precizând că „nu va fi dat liber la împuşcat urşii pe teritoriul României, fiecare cum dorim, ci vor fi abordate zonele cu riscuri mari”.

spot_imgspot_img