FOTO: Procedura de destituire a lui Trump: Democrații prezintă actul de acuzare împotriva președintelui – International

Democrații au depus luni în Camera Reprezentanților un rechizitoriu împotriva lui Donald Trump, primul pas către deschiderea formală așteptată săptămâna aceasta a unei a doua proceduri de punere sub acuzare (impeachment) împotriva președintelui SUA, pe care îl acuză că a „incitat” la violența” care a lovit Capitoliul miercuri, relatează AFP.

În același timp, democrații, care controlează majoritatea în Cameră, au introdus o altă rezoluție prin care au cerut vicepreședintelui Mike Pence să îl demită pe Donald Trump din funcție, invocând al 25-lea amendament al Constituției SUA.

Un republican s-a opus adoptării sale imediate în unanimitate. Se așteaptă un vot în plen marți.

Articolul pentru demiterea şi punerea sub acuzare (impeachment) a preşedintelui republican în exerciţiu al SUA, Donald Trump, este așteptat să ajungă miercuri la vot în plenul acestei camere. Trump va fi singurul președinte din istoria SUA care se confruntă cu a doua procedură de destituire.

„Este important să acţionăm şi este important să acţionăm într-o manieră foarte serioasă şi deliberativă”, a declarat la postul CNN congresmanul democrat Jim McGovern. „Ne aşteptăm să ajungă la vot miercuri. Şi mă aştept să treacă”, a adăugat acesta, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *