FOTO Rușii sapă atât de multe gropi în cimitirele din Mariupol încât se văd din satelit

Imagini din satelit realizate de compania Maxar Technologies surprind amploarea gropilor săpate de către ruși în cimitirele din Mariupol, un oraș aproape complet distrus și în care autoritățile ucrainene spun că au murit zeci de mii de oameni.

Gropile săpate de ruși într-un cimtiir din Mariupol – imagine din satelit făcută de MaxarFoto: AFP / AFP / Profimedia

Una din imaginile din satelit publicate de Maxar arată cât de mult a fost extins cimitirul Starokrymske de la marginea vestică a orașului. Imaginea arată numeroase gropi săpate una lângă alta, și câteva utilaje care par a fi excavatoare folosite la săpături.

Într-o altă imagine publicată de Maxar se văd distrugerile de la oțelăria Azovstal de lângă Mariupol, acolo unde încă se duc lupte dure între ruși și ultimii apărători ucraineni.

Rușii ar fi ucis peste 20.000 de locuitori din Mariupol și au distrus 90% din oraș

Înainte de război Mariupolul era unul din cele mai mari orașe ale Ucrainei, cu o populație de aproape 450.000 de oameni.

„Ocupanţii ruşi au ucis peste 20.000 de locuitori ai Mariupolului în două luni. Peste 40.000 de oameni au fost deportaţi forţat. Acesta este unul dintre cele mai grave genocide împotriva civililor din istoria modernă. armata ne distruge cu intenţie şi fără milă oraşul şi locuitorii săi”, susţinea primarul Vadim Boicenko.

Primăria din Mariupol a anunţat că oraşul este distrus în proporţie de 90% în urma asediului trupelor ruse şi că 40% din infrastructura sa nu mai poate fi recuperată.

—-

Cele mai noi informații de vineri privind războiul din Ucraina sunt LIVE aici pe HotNews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *