Frontex anchetează poliţia bulgară care ar fi ţinut migranţi într-o cuşcă

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Agenţia europeană pentru protecţia frontierelor (Frontex) a transmis joi că va examina informaţii conform cărora poliţişti bulgari ar fi închis migranţi într-o cuşcă, după ce și ONU și-a exprimat „îngrijorarea, relatează AFP.

Mașină ​FrontexFoto: Nicolas Economou/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

O anchetă realizată de mai multe mass-media europene susţine că migranţi au fost închişi într-o cuşcă improvizată la graniţa bulgară cu Turcia „sub privirea” agenţilor Frontex.

„Frontex tratează cu seriozitate orice raportare de presupuse încălcări ale drepturilor fundamentale”, a declarat pentru AFP agenţia UE cu sediul la Varşovia.

„Informațiile pe care ni le-ați comunicat au fost transmite Biroului de drepturi fundamentale al Frontex, care va analiza acuzațiile”, a adăugat Frontex în răspunsul său.

Acuzaţiile provin dintr-o anchetă publicată joi de ziarul Le Monde în parteneriat cu organizaţia Lighthouse Reports şi alte mass-media europene.

Frontex a declarat pentru AFP că, de anul trecut, biroul său pentru drepturi a înregistrat zece „incidente grave” care ar fi avut loc la graniţa bulgaro-turcă.

Agenția ONU pentru refugiați, UNHCR, a declarat la rândul său pentru AFP că reprezentanții săi nu au văzut imaginile în cauză și nu le pot comenta, dar că sunt „profund îngrijorați de aceste acuzații”.

„Îndemnăm statele implicate să investigheze toate acuzațiile de încălcări și abuzuri”, a transmis Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați.

spot_imgspot_img