Fun facts despre păcănele – 5 lucruri pe care nu le știai

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cu toții știm că românii sunt mari amatori de păcănele, fie că preferă să joace gratis, doar pentru distracția de a urmări rolele învârtindu-se și multitudinea de simboluri fructe sau șeptari care se succed rapid pe ecran, fie că preferă să-și rotunjească veniturile și să obțină bani reali din pasiunea lor. Statistic vorbind, bărbații joacă cel mai mult la păcănele, în timp ce femeile preferă mai degrabă jocul de bingo sau loteria.

Și dacă ești amator de păcănele și joci frecvent sau, dimpotrivă, deschizi doar ocazional contul de cazino, garantat vei fi surprins de aceste 5 lucruri mai puțin știute despre păcănele:

#1 Primul slot mecanic datează din secolul XIX

Când ne uităm la jocurile moderne de păcănele de astăzi, pare greu de crezut că acestea au evoluat într-un ritm atât de alert. Adevărul este, însă, că și pariorii de acum câteva sute de ani adorau jocurile de noroc, fie că vorbim despre blackjack, ruletă sau aparate mecanice cu fise.

Primul aparat mecanic a fost creat în anul 1887 de inventatorul Charles  Fey. Avea un design rudimentar, 3 role și o manetă pentru învârtirea lor, de aceea se mai numea și one-armed bandit”. Acest aparat a constituit baza pentru sloturile moderne cu 3 sau 5 role, animații și simboluri 3D pe care le cunoaștem azi.

 #2 Fiecare rotire la sloturi este aleatorie

Există multe idei preconcepute în rândul pariorilor la cazino, potrivit cărora jocurile de păcănele sunt măsluite de operatori sau există strategii prin care poți câștiga de fiecare dată. Din păcate, acestea sunt false. Jocurile de păcănele moderne folosesc o tehnologie matematică – aceasta poartă numele de RNG sau Random Number Generator. Astfel, fiecare rotire este 100% aleatorie – tocmai din acest motiv, au existat și cazuri în care un aparat care a plătit un jackpot semnificativ a mai acordat câștiguri mari la scurt timp după.

#3 Păcănelele au nume diferite în funcție de țară

În România, avem numeroase sinonime pentru jocurile de păcănele – sloturi, aparate mecanice, păcănele 777, jocuri ca la aparate etc. În schimb, la o simplă călătorie virtuală pe glob, aflăm că există zeci de denumiri pentru păcănele și în alte țări, în funcție de persoana pe care o întrebi – fruit machines sau fruities (în Regatul Unit), puggy (în Scoția), slots (în Canada și SUA), pokies (în Australia și Noua Zeelandă).

#4 Cele mai multe sloturi se găsesc în Las Vegas și Japonia

Știm cu toții că Las Vegas-ul este capitala jocurilor de noroc – în medie, aici vom găsi peste 200 000 de sloturi mecanice, alături de alte jocuri de cazino (mese de ruletă, poker, blackjack sau baccarat). Însă, un lucru mai puțin știut este că Japonia surclasează detașat Statele Unite în ceea ce privește numărul de sloturi – în Japonia, există un aparat mecanic la fiecare 27 de persoane, în timp ce în SUA, există un aparat la fiecare 350 de americani. În total, în Japonia regăsim la ora actuală aproximativ 4,592,036 de sloturi mecanice cu fructe.

#5 Sunt cele mai profitabile jocuri de cazino

Alături de loterie, atât sloturile online, cât și cele mecanice se află în topul câștigurilor acordate de-a lungul timpului. Unele premii pot ajunge și la sume de peste 7 zecimale (de exemplu, un câștig recent la slotul Megabucks înregistrat în Las Vegas, Nevada de un bărbat norocos a fost de peste 15 milioane de dolari).

Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.

spot_imgspot_img