Liderul sindical de la STB Vasile Petrariu, audiat la Poliție – Esential

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Vasile Petrariu, liderul sindicatului reprezentativ de la STB, acuzat de Nicușor Dan că a orchestrat greva, a fost audiat, marți, la Poliția Transporturi, în legătură cu protestul angajaților, declarat ilegal prin decizia instanței.

Petrariu a fost citat în calitate de martor în acest dosar de abuz în serviciu și a venit însoțit de un avocat, conform Digi 24. Audierile au început la sfârșirul săptămânii, în total fiind chemați să dea declarații la Poliție 14 membri ai sindicatului.

La ieşirea de la audieri, Petrariu a fost întrebat dacă este un dosar nedrept şi a afirmat, potrivit News.ro: ”Nu comentez treaba asta”.

De asemenea, întrebat dacă sindicaliştii mai cer demisia directorului geberal al societăţii, Petrariu a susținut: ”Aşa cum aţi văzut, în această dimineaţă s-a reluat activitatea. Aseară am avut o discuţie cu membrii CA la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, care a durat peste 2 ore, am discutat toate aceste problemele, inclusiv revendicarea referitoare la demisia directorului general. Membrii CA au venit cu rugămintea să vorbim cu salariaţii pentru a-şi relua activitatea, ei angajându-se să preia ei problemele noastre, să le discutăm cu membrii CA, iar ei, în perioada următoare, să analizeze din punct de vedere profesional activitatea directorului general şi vor lua o decizie. Au spus că situaţia asta i-a luat pe nepregătite şi nu au avut timp să pregătească o fundamentare în acest sens”.

Primarul general, Nicușor Dan, a cerut vineri Parchetului să ia măsuri în contextul grevei ilegale a angajaților Societății de Transport București și față de Vasile Petrariu, despre care spune că a organizat acest act ilegal cu consecințe asupra transportului din București.

Tot vineri, Nicușor Dan a cerut PSD să se pronunțe dacă susține greva sau dacă îi retrage sprijinul consilierului PSD Vasile Petrariu, liderul sindicatului care a organizat protestul.

Luni, Vasile Petrariu spunea că își va da demisia din funcția de consilier general.

Salariații Societății de Transport București au decis suspendarea grevei după cinci zile, iar autobuzele, troleibuzele și tramvaiele au ieșit marți dimineață pe traseele din Capitală.

spot_imgspot_img