Gabriela Ruse, în optimi la WTA Auckland după ce a trecut de o jucătoare clasată pe locul 855

0

Gabriela Ruse a reușit să se califice în optimile turneului WTA 250 de la Auckland, sportiva noastră trecând (nu fără emoții) de Erin Routliffe (Noua Zeelandă – ocupanta locului 855 în ierarhia mondială).

Gabriela RuseFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Venită din calificări, Gabi (locul 116 mondial) a avut parte de un început solid de meci, iar primul set i-a revenit meritat cu scorul de 6-2.

Continuarea nu a fost însă una pe care Ruse să și-o fi dorit: a cedat manșa a doua (6-4), iar partida contra jucătoarei de pe locul 855 mondial avea să intre într-un set decisiv.

Gabriela a reușit să treacă din nou la un nivel superior, s-a desprins la 4-0, iar lucrurile se îndreptau spre un set decisiv fără prea mari emoții.

Reprezentanta gazdelor nu a renunțat însă la luptă, iar de la 4-0 scorul s-a „strâns” până la 5-4 pentru Ruse (fără avantajul vreunui break).

Din fericire, Gabi a reușit să pună capăt meciului cu un break alb (6-4), iar victoria a venit după un meci de două ore și 28 de minute.

De știut:

  • Pentru un loc în sferturi, Gabriela Ruse va avea de luptat cu învingătoarea partidei dintre Xiyu Wang (50 WTA și a cincea favorită) și Karolina Muchova (151 WTA).

ASB Classic (WTA Auckland) se dispută în perioada 2-8 ianuarie, pe hard, face parte din categoria WTA 250, oferă premii totale în valoare de $259.303, iar campioana en-titre (din 2020) este Serena Williams.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *