Gafencu 49 – neoclasicism rezidențial

Gafencu 49 – neoclasicism rezidențial

Serviciile de design interior au depășit demult limitele unei elementare redecorări a unei case și au ajuns să devină parte constitutivă a oricărei veritabile schimbări de imagine a unui bun imobiliar. Așa se face că proprietarii de case nu vor doar un anturaj drăguț pentru propriile locuințe, ci, per contrariu, o ieșire din anonimat. Ei optează pentru stiluri non-conformiste, în care se îmbină simetria și dezordinea, culoarea și calmul. De aceea, birourile de arhitectură și design se ciocnesc de tot mai diverse și actuale provocări. Echipa AB+Partners implementează cu succes tendințele existente în domeniul amenajărilor interioare și răspund cerințelor înaintate de clienți, iar recent aceștia au cucerit piața românească, grație unor proiecte de impact.

Unul dintre acestea este penthouse Gafencu 49, un proiect conceput în 2019, bugetat cu 1 milion de euro și realizată într-un spațiu de 287 m2. În această locuință impunătoare, echipa AB+Partners a realizat un design neoclasic, în care prevalează culorile rezervate, simetria formelor și finețea elementelor conservatoare. Cu toate că accentele puse par a fi pretențioase, în realitate arhitecții au reușit să evite opulența unor decorațiuni inutile.

Designerii au selectat gama cromatică optimă pentru diferite zone, reliefând un stil comun și organic. Pentru pereți și tavan, s-a mizat pe nuanțe de alb și bej. Motivele coloristice nobile se regăsesc pe canapeaua și pe scaunele care, datorită faptului că sunt tapițate cu catifea, oferă un joc luxos de nuanțe. Grație alegerilor cromatice a fost favorizat fluxul de lumină naturală în anumite zone, precum bucătăria și sufrageria. Accentele de culoare au fost repartizate uniform, îmbinându-se gama albă/champagne cu pardoseala din lemn, draperiile maro, dar și mobilierul în nuanțe sobre.

Gama coloristică este urmată în întreaga locuință. Dormitoarele sunt decorate predominant în culori de alb, bej și maro. Liniile moi ale pieselor de mobilier și textilele în culori pale completează firesc imaginea de ansamblu. Spațiile largi și luminoase devin cu ușurință intime, grație draperiilor.

O atenție deosebită a fost acordată băilor. Finisate cu plăci de marmură de dimensiuni mari, acestea sunt luminate în joc de culori alb-gri proaspăt. Aspectul estetic, care este direct corelat cu stilul clasic, a fost completat de mobilierul cu linii curbate și de obiectele sanitare cu forme reținute. Ca un element definitoriu al stilului nobil dorit, în una dintre băi, a fost introdusă imaginea recunoscutei picturi renascentiste „Nașterea lui Venus”.

Este de menționat faptul că atenția la detalii și respectarea filosofiei de ansamblu a reușit să transforme spațiul rezidențial într-o mică bijuterie vizuală, în care locatarul ar putea gusta plăcerile esteticului.

Gafencu 49 este, în primul rând, o revenire la origini, deoarece transformând principiile clasice inerente unui stil nobil și adăugând note de modernism funcțional, echipa AB+Partners a reușit să creeze nu doar un spațiu locativ, ci și un veritabil exercițiu de creativitate. Traiul într-o astfel de locuință presupune o continuă apreciere a frumosului și artei.

Dacă sunteți în căutarea unor idei inovative și a unui design cu note de extravaganță și lux, probabil este momentul oportun să apelați la AB+Partners, un birou de arhitectură și design non-conformist, care merge în pas cu inovațiile și progresul. Iar acum îi puteți găsi și în inima culturii bucureștene, pe bd. Nicolae Bălcescu 16, etajul 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *