Galerii, țevi, burlane – cele mai des întâlnite probleme ale amenajărilor interioare și rezolvarea lor

Ți-ai făcut tot planul pentru amenajarea locuinței tale și știi deja ce culori alegi pentru pereți, ce pardoseală pui în fiecare cameră, ce mobilă vei cumpăra, dar apare o problemă ce strică rezultatul final: țevile, burlanul de aerisire și galeriile. Oricum ai amenaja interiorul, e greu să le faci să arate estetic și să nu atragă atenția într-un mod neplăcut.

Vopsirea lor în aceleași culori ca și pereții casei pare o soluție acceptabilă, însă tot vor rămâne la vedere. Ce alte soluții mult mai practice și estetice există, astfel încât să obținem casa viselor noastre?

Din fericire, experții în domeniu au venit cu o soluție care nu numai că te face să uiți de existența țevilor din casa ta, ci înfrumusețează întreg spațiul, fără prea multe bătăi de cap, mai exact profilele decorative.

Profilele decorative sunt realizate din polistiren sau poliuretan de înaltă calitate, rezistent la șocuri mecanice și la condițiile de mediu și în funcție de tipul lor, ele pot avea și un rol funcțional, și anume acela de izolare termică a locuinței.

Însă, cum acum ne concentrăm pe funcția lor estetică, ele vin sub o mulțime de modele, în stil clasic sau modern, dar și pentru diverse colțuri sau zone ale casei, atât pentru interior, cât și pentru exterior.

Spre exemplu, dacă îți dorești să maschezi galeriile perdelelor sau poate țevile de încălzire aflate în partea de sus a pereților, caută cornișe potrivite cu designul interior al casei. Acestea, nu numai că-ți vor rezolva problema țevilor, ci vor oferi casei și un aspect mult mai elegant și curat, lipsit de elemente ce încarcă decorul.

O altă variantă pentru mascarea pereților cu imperfecțiuni sunt panourile decorative 3D, care oferă personalitate încăperii și un aspect sculptat pereților, dar contribuie la punerea în valoare a obiectelor de mobilier cu design simplu, scandinav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *