George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Liderul AUR a încercat să intre, deși știe că are interdicție până în 2023

Liderul AUR George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova vineri noapte, el încercând să intre să participe care parte a unei delegații a Parlamentului României ce are sâmbătă o ședință comună cu parlamentul moldovean. Simion a încercat să intre cu pașaportul diplomatic, deși știa că are interdicție de a intra în Republica Moldova până în 2023.

George Simion, pe Aeroportul din ChisinauFoto: captura facebook

Simion a încercat să intre în Republica Moldova în jurul miezului nopții, miezul nopţii, pentru a participa la şedinţa comună a Parlamentelor Republicii Moldova şi României. Simion nu a fost lăsat să intre, a fost blocat pe aeroportul din Chișinău și a fost îndrumat spre primul avion înapoi spre București.

„Separatiștii mă trimit înapoi la București cu primul avion! Există doar un singur popor, ROMÂNESC. Moldovenismul e o invenție rusească”, a scris Simion.

„Uni ziceau și ce dacă ai pașaport diplomatic, lasă, am și pașaport diplomatic, dar mâine e ședință comună a parlamentelor și am fost invitați de către Parlamentul republicii Moldova. Pe mine m-a interzis Igor Dodon, în pălin regim Plahotniuc”, a spus Simion.

„O bătaie de joc la adresa României. La Chişinău în continuare ne conduc antiromâni. În continuare eu păţesc această ruşine”, a mai spus Simion.

Interdicția este în vigoare din 2018, când Simion a organizat un marș pe jos de la Alba Iulia la Chișinău, potrivit Digi24. Nu este prima dată când liderul AUR încearcă să intre în Republica Moldova, folosindu-se de pașaportul diplomatic de parlamentar. A mai făcut-o și în 2021, însă fără succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *