George Simion va ataca în instanță amenzile date parlamentarilor și protestatarilor AUR – Radio – TV

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Liderul AUR, George Simion, a spus că va contesta în instanţă amenzile date parlamentarilor grupului care a organizat marți un protest față de introducerea certificatului Covid la Parlament și Guvern. ”Îi felicit pe jandarmi pentru că nu au ascultat ordinele de la Bode sau de la Cioloş”, a mai spus Simion, în contextul în care președintele USR a criticat modul în care forțele de ordine și Ministerul de Interne au gestionat manifestația.

Întrebat marţi seară, la Antena 3, dacă reprezentanţii grupului parlamentar AUR sunt cei amendaţi de către autorităţi în urma protestului de marţi, de la Palatul Parlamentului, George Simion a spus: „Aşa ar fi logic, recunosc şi nu regret fapta”.

Liderul AUR a afirmat că va contesta sancţiunile în instanţă.

„Mergem în instanţă să dovedească cei de la Jandarmerie, că probabil ei au aplicat aceste sancţiuni, dacă nu le-a scris domnul Bode (ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode – n.r.) cu mânuţa lui. Am văzut că dădea informaţii aşa, care nu se confirmă pe parcursul zilei de astăzi, şi spunea cum ar trebui să acţioneze Jandarmeria. Eu cred că nu are calificare domnul Bode să dea sfaturi privind ordinea publică. Acum, o să contestăm în instanţă, să spună instanţa, urmăm căile legale, o să sprijinim şi societatea civilă, şase organizaţii ale societăţii civile”, a declarat George Simion, potrivit News.ro.

Întrebat dacă se aşteaptă să se deschidă un dosar pe numele său, Simion a răspuns: „De ce?”.

„Un senator PSD a cerut asta, a spus lucrurile astea. Eu cred că ar trebui să-şi retracteze declaraţiile publice. Pentru că trebuie să ai o justificare cumva, nu?” a adăugat Simion.

„Îi felicit pe jandarmi pentru că nu au ascultat ordinele de la Bode sau de la Cioloş”, a mai spus Simion, el subliniind că la protestele de marţi de la Parlament nu au existat violenţe, aşa cum au existat la protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei.

Manifestanții au înconjurat clădirea Palatului Parlamentului, s-au urcat pe garduri, iar câteva sute au reușit să intre în curtea Senatului, unde accesul publicului nu este permis. SPP a blocat toate ușile, pentru a împiedica accesul protestatarilor.

  • „Astăzi, Jandarmeria, conducerea Ministerului de Interne, întregul Guvern şi-au dat măsura capacităţii lor organizaţionale şi comunicaţionale.
  • Au abandonat toate măsurile şi toate politicile pe care ar fi trebuit să le susţină şi să le impună într-o perioadă de criză sanitară, au dispărut şi au preferat să asiste pasiv, aşa cum fac ori de câte ori George Simion sau Diana Şoşoacă provoacă şi calcă în picioare statul român, instituţiile sale şi pe reprezentanţii acestora.
  • Faptul că aceşti politicieni populişti cresc de la o zi la alta este cauzat de iresponsabilitatea PNL şi PSD, care cred că vor putea stăpâni curentul populist”, a afirmat Dacian Cioloş.
spot_imgspot_img