Gheata carbonica, ideala pentru petreceri

gheata-carbonica-ideala-pentru-petreceri

Gheata carbonica este, de fapt, dioxid de carbon lichid, care este comprimat sub presiune inalta. Astfel se obtine forma solida, numita si gheata uscata. Se numeste gheata uscata, deoarece din faza solida se transforma direct in faza gazoasa. Gheata carbonica are o temperatura de -78,5 de grade C, si datorita acestei temperaturi scazute, poate fi folosita in multe feluri.

Efecte speciale cu gheata carbonica pentru evenimente

Atunci cand o bucata de gheata uscata este expusa aerului la temperatura camerei, aceasta sufera sublimare, ceea ce inseamna ca se schimba din stare solida direct in gaz, fara a se transforma mai intai in lichid. Datorita acestei abilitati, gheata carbonica este foarte utila si extrem de cautata la evenimente. Pe langa faptul ca mentine produsele reci, poate crea efecte speciale uimitoare, fara a lasa in urma lichid si reziduuri.

Doar o cantitate mica de ceata este vizibila in aer in jurul unei bucati de gheata uscata. Cu toate acestea, daca gheata carbonica este amestecata cu apa, in special cu apa calda, efectul este marit. Dioxidul de carbon formeaza bule de gaz rece in apa. Cand bulele ies la suprafata apei, aerul umed mai cald se condenseaza intr-o ceata densa. De aceea, gheata carbonica este ideala pentru efecte speciale, fiind cel mai bun mod de a puncta momente cheie si de a adauga un factor de neuitat la orice eveniment.

Cunoscand efectul ghetii carbonice, cele mai mari festivaluri din lume, inclusiv Electric Castle si Untold, au ales sa creeze efecte speciale in timpul evenimentului, folosind gheata uscata. Cluj-Napoca este un oras renumit, datorita festivalurilor si atractiilor turistice, dar si pentru serviciile de transfer aeroport din Cluj, care iti garanteaza ca ajungi rapid si confortabil la cele mai mari evenimente ale anului.

Orice petrecere, aniversare, nunta sau festival, poate iesi din tipare cu un moment special. Gheata carbonica poate crea un efect de ceata densa, care poate fi chiar mai densa atunci cand este combinata cu o masina de ceata. Acest efect suprareal este adesea folosit in concerte pentru a face o intrare dramatica, in cluburi de dans pentru atmosfera, si chiar la nunti pentru a crea un efect de “dans printre nori” pentru miri, fiind un fum greu care nu se ridica prea mult de la podea. De asemenea, in timpul servirii desertului, la bufete si in restaurante tematice, efectul de ceata este folosit in diverse moduri pentru a face prezentarea mancarurilor mult mai speciala.

Efectul de fum greu

Cu gheata uscata se poate crea o anumita atmosfera, cu ajutorul efectului de fum. Vizitatorii festivalurilor, evenimentelor sau teatrului au vazut cu siguranta acest efect. Pentru a realiza acest efect, gheata uscata este adesea folosita in combinatie cu o masina de ceata. Organizatorii de evenimente adora sa elibereze ceata in partea de sus a scarilor, pentru a crea un efect spectaculos. Fumul greu pare ca se scurge pe treptele scarilor, si este ceva ce cu siguranta vrei sa vezi. In plus, norii frumosi si albi pot arata uimitor daca se foloseste proiectie de lumini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *