Ghidul nostru expert pentru cumpararea unui fier de calcat

cum cumperi un fier de calcat

Indiferent daca doriti un fier de calcat compact sau o statie de calcat cu aburi cu netezire profunda, avem toate informatiile de care aveti nevoie, de la echipa masini-calcat-rufe.ro.

  1. Ar trebui sa cumpar un fier de calcat cu abur sau o statie de calcat?
  2. Caracteristici cheie pe care sa le cautati
  3. Alte caracteristici de luat in considerare
  4. Am nevoie de un aparat cu vapori pentru imbracaminte?

Conform cercetarilor YouGov, calcatul este cea mai urata ocupatie din gospodarie in Marea Britanie, 50% dintre britanici afirmand ca e o corvoada*. Deci, pentru majoritatea dintre noi, cu cat putem trece mai repede de calcatul rufelor, cu atat mai bine.

Pentru asta, asigurati-va ca aveti un fier de calcat care se potriveste nevoilor dvs. Aici parcurgem diferitele tipuri de pe piata – fiare cu aburi, generatoare de aburi sau aparate cu aburi de mana pentru imbracaminte pentru cei care nu suporta calcatul – si cautam caracteristicile cheie care va vor determina alegerea.

Expertii de la GHI au trecut in revista peste 80 de fiare de calcat, astfel incat vom include si cele mai recente recomandari din fiecare categorie care au trecut criteriile riguroase ale Institutului.ghid de cumparaturi

Ar trebui sa cumpar un fier de calcat cu abur sau o statie de calcat?

Ce imagine va vine in minte cand auziti cuvantul „fier”? Modelul traditional de fier de calcat este compact, cu rezervor de apa incorporat, foloseste aburul pentru a netezi tesaturile si, prin urmare, eliminarea cutelor. Cu cat este mai mare puterea de abur, cu atat abilitatile sale de netezire vor fi mai puternice. Discutam acest lucru mai detaliat in functiile cheie pe care trebuie sa le urmarim.

Caracteristicile variaza, dar functia abur si capabilitatile de auto-curatare sunt in general standard.

Vi se pare o lupta sa calcati gramada de rufe? Sau aveti articole mari de calcat (cum ar fi a cincea parte dintre britanici care isi calca asternuturile – multumesc YouGov pentru informatie **). Daca da, o statie de calcat este prietenul dvs. Aceste modele, cu rezervoare de apa separate, elimina mai mult abur la o presiune mai mare. Asta inseamna ca ar trebui sa poti netezi cutele adanci si calca pe ambele parti ale îmbracamintei, in acelasi timp, pentru a termina mai repede cu toate. Dupa cum va asteptati, acestea sunt mai mari si mai voluminoase decat fiarele standard, asa ca trebuie sa luati in calcul spatiul de depozitare. Va vor costa si mai mult.

Statiile de calcat cu aburi se incadreaza in doua categorii:

Nepresurizate: acestea sunt similare cu fierul de calcat cu aburi prin modul in care functioneaza, dar obtineti o putere de abur mult mai mare.

Presurizate: Acestea au boilere sub presiune, astfel ca, in timp ce puterea de eliminare a aburului ar putea fi similara cu un model nepresurizat, forta este mai mare si, prin urmare, patrunde mai adanc in cutele cele mai dificile. Nivelul presiunii se masoara in bari (in general, cuprins intre 5-8 bar).

Caracteristici cheie pe care sa le cautati

Stim ca valorile si caracteristicile ne pot zapaci, dar acestea sunt cele pe care le cauta testerii nostri care determina performanta la care s-ar astepta.

Presiunea continua a aburului: masurata in grame, cu cat este mai mare debitul de abur, cu atat mai eficient ar trebui fierul sa-si faca treaba. Bine de stiut: orice peste 50g / minut ar fi considerat un randament ridicat pentru un fier cu abur si pentru statiile de calcat, media este in general de 120g -160g / minut.

Jetul de abur: Cand utilizati un fier de calcat cu abur si abordati acele cute extra-incapatanate din zonele greu accesibile, jetul de aburi este o caracteristica perfecta. Modelele din analiza noastra au o un jet cu aburi cuprins intre 150g – 250g / minut.

Capacitatea rezervorului: in topul nostru de 10 fiare de calcat, acest numar variaza de la 0,27-0,4 litri, in timp ce rezervoarele statiilor de calcat sunt mult mai mari (cele din analiza noastra sunt cuprinse intre 1,2-2,2 l). Alegerea dvs. va depinde de multimea rufelor pe care le aveti de calcat si de anumite preferinte personale, inclusiv dimensiunea deschiderii pentru reumplere si daca este important pentru dvs. sa vedeti nivelul apei prin rezervor.

Alte caracteristici de luat in considerare

Aproape cam toate modelele au functii anti-calcar – in timp, calciul din alimentarea cu apa va forma calcar, care blocheaza aerisirile cu aburi – ceea ce va fi deosebit de important daca locuiti intr-o zona cu apa dura.

Puterea mai mare va insemna, in general, perioade de incalzire mai rapide – cel mai rapid va fi gata de calcat in mai putin de un minut.

In ceea ce priveste siguranta, aveti grija la functiile de oprire automata. Si la modul cel mai practic, luati in considerare daca lungimea cablului este potrivita pentru setarea dvs. si ganditi-va daca greutatea, dimensiunea si tipul afisajului va pun probleme.

Am nevoie de un aparat cu vapori pentru imbracaminte?

O alta optiune pentru calcatul rapid este un aparat cu vapori de calcat, care va permite sa calcati rapid hainele fara a fi nevoie de o masa de calcat. Sunt potrivite pentru tesaturile delicate, precum si pentru a calca rapid perdele si pentru a netezi cutele de pe lenjerie.

Exista doua tipuri principale aparate cu vapori pentru imbracaminte: portabile si verticale. Va recomandam cele portabile pentru mici ajustari si pentru calatorii. Daca sunteti in cautarea unui aparat care sa faca un pic mai mult si sa poata rezolva problemele mai complicate, va recomandam sa utilizati un model vertical cu o capacitate mai mare a rezervorului. Adesea vin cu un cap cu aburi mai mic pentru a ajunge in zone mai greu accesibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *