GRECIA: Erdogan amenință Grecia cu noua rachetă a Turciei: „Va lovi Atena”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a amenințat Grecia într-un discurs susținut duminică la Samsun, în nordul Turciei, relatează agențiile internaționale de presă.

„Am început să construim propriile noastre rachete. Desigur, asta îi sperie pe greci. Când spui Tayfun, grecul se sperie și spune: va lovi Atena! Ei bine, desigur, așa va fi!”, a declarat liderul de la Ankara.

„Dacă nu rămâi calm, dacă încerci să trimiți pe insule arme cumpărate din Statele Unite, o țară precum Turcia nu va sta să se uite. Trebuie să facă ceva!”, a insistat el.

Tayfun, arma evocată de Erdogan, este o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune dezvoltată recent de Turcia. Racheta, testată în octombrie peste Marea Neagră, ar fi capabilă să lovească ținte de până la 561 de kilometri în 456 de secunde. Rachetele din actualul arsenal de arme al Turciei ar avea o rază de acțiune de două ori mai mică.

Erdogan a mai amenințat Grecia cu racheta Tayfun, sugerând la începutul lunii noiembrie că Atena, capitala acestei țări balcanice, s-ar afla în raza sa de acțiune.

Turcia și Grecia, două state membre NATO, întrețin relații tensionate din cauza unor dispute istorice. În ultimele luni, Turcia s-a arătat deranjată de întrărirea militară de pe insulele grecești din Marea Egee. Grecia, la rândul ei, suspectează Turcia că urmărește să-i conteste suveranitatea.

spot_imgspot_img