Gumă de mestecat împotriva Covid -19! Cine a dezvoltat noul remediu – Capital

Gumă de mestecat împotriva Covid -19! După ce au dat în folosință pe scară largă primul vaccin împotriva noului coronavirus, cercetătorii ruși anunță că au dezvoltat un nou remediu.

Trebuie precizat că rușii au produs până acum trei vaccinuri împotriva Covid-19, deși cel mai cunoscut este Covid-19.

Gumă de mestecat împotriva Covid -19! Anunț făcut de Ministerul Apărării al Rusiei

Ministerul Apărării al Rusiei dezvoltă un remediu împtoriva virusului SARS-CoV-2 sub formă de gumă de mestecat, tablete de mestecat și pastile, scrie publicația RBK, citând, în acest sens, o declarație a șefului Institutului Central de Cercetare 48 al Ministerului Apărării, Serghei Borisevici.

”Da, se lucrează în această direcție”, a confirmat Borisevici pentru RBK.

Potrivit publicației, după finalizarea testelor, ”vaccinul mucoasei” (menit să formeze imunitate pe membranele mucoasei) va fi inclus în diferite scheme de tratament și de prevenire.

Anterior, institutul menționat mai sus a dezvoltat vaccinul embrionar ”Teovak”, sub formă de tablete, iar anul trecut, a colaborat, împreună cu Centrul de Cercetare ”N. Gamaleya”, la realizarea primului vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, ”Sputnik V”, arată vestidinrusia.ro.

Pandemia se reaprinde la Moscova

În context, trebuie precizat că Moscova a introdus obligativitatea vaccinării pentru toţi angajaţii din sectorul serviciilor. Vineri au fost raportate peste 17.200 de cazuri noi, cele mai multe de la 1 februarie, şi 453 de decese, maxima din 18 martie, indicatorul mortalităţii crescând în două zile cu 14%.

Cifra zilnică a celor infectaţi a crescut de peste două ori comparativ cu începutul lunii.

La Moscova, cele 9.056 de cazuri confirmate ieri reprezintă un nou record negativ absolut.

Din cauza creşterii ratei infectărilor în spitale, acestea nu vor mai acorda tratamentul planificat decât personelor vaccinate şi celor cu afecţiuni foarte grave.

Primarul Moscovei, Sergehei Sobianin, a declarat că situaţia cu epidemia se repetă, dar într-o formă mai gravă, ceea ce arată creşterea explozivă a numarului de cazuri şi spitalizări.

El a subliniat că aproape 90% din noile cazuri sunt provocate de varianta indiană a virusului, care este mult mai agresivă, se răspândeşte mai rapid şi cărei neutralizare necesită un număr dublu de anticorpi.

Restricţiile introduse la Moscova, săptămâna aceasta, sunt prelungite cu încă zece zile, nu însă şi în săptămâna nelucrătoare.

O măsură nouă este limitarea la 1.000 a numărului de participaţi la manifestările cu public, inclusiv cele culturale, organizatorii riscând în caz contrar amenzi considerabile şi chiar suspendarea activităţii pe o perioadă de până la 90 de zile,

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *