Guvernul ia în calcul înăsprirea măsurilor pentru medicii care demisionează. Orban: Este vorba de interzicerea dreptului de liberă practică și prelungirea perioadei de preaviz – Coronavirus

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, la Europa FM, că Guvernul să interzică dreptul de liberă practică și prelungirea perioadei de preaviz pentru medicii care demisionează în aceste zile, în care România este afectată de coronavirus, iar zeci de doctori demisionează.

Cu toate acestea, potrivit premierului, acesta înclină mai mult spre prelungirea perioadei de preaviz.

”Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătății. Personal, nu aș opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică. Eu le-aș da dreptul să se mai gândească, adică să prelungim perioada de preaviz. Este posibil să facem asta în perioada de stare de urgență, prin derogare de la Codul Muncii”, a spus premierul.

Orban a subliniat că ”interzicerea dreptului de practică este o propunere formulată și din zona politică și din afara zonei politice”.

”Nu am o opinie clar formulată. Este ușor să spui să nu mai practice medicina, dar România și așa duce lipsă de cadre medicale. Avem nevoie de fiecare medic, de fiecare asistent medical, de fiecare personal cu experiență. Trebuie să asigurăm condiții mai bune în spitale, să cumpărăm materialele necesare, să asigurăm resursele necesare”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *