Hackerii care au spart conturile de Twitter ale lui Biden și Musk au fost puși sub acuzare – Esential

Trei hackeri cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani care au spart conturile de Twitter ale unor personalități precum Joe Biden și Elon Musk sau companii precum Apple Inc. au fost puși sub acuzare.

Scopul era de obţine avantaje financiare în criptomonede, relatează The Wall Street Journal citat de Mediafax.

Liderul grupului care a pus la cale schema frauduloasă ar fi un tânăr de 17 ani numit Graham Ivan Clark, din Tampa, Florida. El a fost arestat şi va fi judecat ca un adult pentru faptele comise.

Clark se confruntă cu 30 de acuzaţii legate de hacking. Hackerii au vizat 130 de conturi pe Twitter în atacul informatic produs pe 15 iulie. Aceştia au trimis un tweet la 45 de persoane, au accesat istoricul mesajelor a 36 de utilizatori şi au descărcat datele personale a şapte clienţi, conform declaraţiei companiei.

Grupul a obţinut din atac peste 100.000 de dolari în criptomonede. Twitter nu a explicat modul în care a funcţionat schema, dar se pare că hackerii ar fi accesat soft-ul de asistenţă al utilizatorilor, pe care platforma îl foloseşte în procesul de resetare a parolelor asociate conturilor.

După ce au modificat parole şi au preluat conturi, au vândut accesul către ele pe un forum online numit OGUsers, potrivit procurorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *