Harghitenii din nordul și estul județului vor primi astăzi mesaje RO-Alert

Astăzi, 24.07.2019, între orele 09:00 – 12:00, la nivelul localităților Bilbor, Toplița, Subcetate, Remetea, Joseni, Praid, Atid, Săcel, Secuieni, Cristuru Secuiesc, Porumbeni, Dârjiu, Ulieș, Mărtiniș, Ocland, Merești, Sâncrăieni, Sântimbru, Sânsimion, Tușnad, Cozmeni, Plăieșii de Jos, Frumoasa, Ciucsângeorgiu, Păuleni-Ciuc, Lunca de Sus, Lunca de Jos, Sândominic, Gheorgheni, Tulgheș, Corbu și Zetea, va avea loc o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT.

Activitatea are scopul de a examina funcționarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din aceste zone.

Telefoanele configurate pentru recepția mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”. Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile.

Pentru a primi mesajele transmise de IGSU și structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile. Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării acestor activități de testare a sistemului.

Sursa: Ziar Harghita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *