Hidroizolatii pentru acoperis ca in Occident: terasele verzi sau gradinile la inaltime sunt la mare cautare

In tari moderne, precum Elvetia sau Germania, acoperisurile sau terasele verzi sunt o realitate a ultimilor ani. Deja un procent semnificativ dintre constructii beneficiaza de acest sistem de hidroizolatie, in timp ce impactul se rasfrange – in mod pozitiv –  si asupra mediului inconjurator.

Visezi la hidroizolatii acoperis ca in Occident? Vesti bune! Exista o companie in Romania care implementeaza acest sistem de hidroizolatie, iar tu te poti bucura – din plin – de propria ta oaza de relaxare la inaltime. Iata ce presupune aceasta metoda si care sunt avantajele pe care le poti obtine, dincolo de impermeabilizarea constructiei dorite.

O forma inovativa de hidroizolatie cu ajutorul vegetatiei naturale

In termeni cat mai usor de inteles, hidroizolatia sub forma unui acoperis verde prespune „imbracarea” acoperisului in forme de vegetatie naturala. In acest scop, se folosesc plante care necesita foarte putin ajutor din partea omului in ciclul lor de viata: arbusti, flori, iarba, vegetatie usor de intretinut pe termen lung. Dincolo de ceea ce se vede, vorbim despre un sistem complex ce contine mai multe straturi, pentru ca intregul mecanism sa functioneze.

Avem, astfel: un strat vegetal, un substrat vegetativ, o membrana geotextil pentru filtrare apa, un strat de drenaj si de retinere apa, o membrana anti-radacina si un sistem hidroizolator al terasei. Fiecare dintre aceste straturi este deosebit de important si are propriul sau rol in mecanism. De exemplu, membrana anti-radacina blocheaza patrunderea radacinilor in celelalte straturi.

Cladirile cu acoperisuri verzi au cheltuieli mai mici pentru intretinere

Costurile legate de energie sunt mult diminuate prin implementarea unui sistem de hidroizolatie prin vegetatie naturala. Acoperisul verde asigura o rezistenta termica sporita, imbunatatind astfel eficienta energetica. Te vei putea bucura de confortul termic in orice anotimp, dar si de o buna izolatie fonica.

Daca locuiesti in marile aglomerari urbane, vei putea sesiza lipsa zgomotelor exterioare, care pana atunci faceau parte din realitatea cotidiana. Beneficiile se resimt nu doar la nivelul poluarii prin zgomot. Acoperisul verde are un puternic impact pozitiv asupra mediului inconjurator: vegetatia absoarbe particulele de praf si noxele, contribuind la purificarea aerului. In plus, vei avea propria ta oaza de relaxare la inaltime!

E ca atunci cand ai propria ta gradina la inaltime: merita, pe deplin

Noile proiecte cu acoperisuri verzi sunt, pur si simplu, spectaculoase. Daca gasesti experti care sa se ocupe de la A la Z de implementarea lucarilor, conform normelor si exigentelor in vigoare, nu mai ramane decat sa te bucuri – din plin – de rezultatele obtinute. Spre deosebire de formele clasice de hidroizolare a acoperisurilor si a teraselor, aceasta metoda are un puternic impact estetic si psihologic.

Frumusetea estetica naturala nu poate fi reprodusa prin alte solutii in materie de hidroizolatii si este un bonus peste care nu ai cum sa treci cu vederea. Modul de realizare al acoperisurilor verzi se poate personaliza in functie de dorintele clientului, dar sustenabilitatea si rezistenta in timp reprezinta o constanta ce merita investitia.

Acoperisurile verzi, hidroizolatii aflate deja in portofoliul celor de la Hidroizolații-terase.ro                                                                                              

In materie de hidroizolatii, www.hidroizolații-terase.ro/ reprezinta cel mai inalt standard posibil de pe piata din Romania. Fie ca optezi pentru un acoperis verde, fie pentru metodele clasice in impermeabilizarea constructiilor, aceasta este echipa care iti va asigura cele mai bune rezultate.

Respecta termenele de executie a lucrarilor, foloseste materiale de cea mai buna calitate si comunica eficient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *