Hong Kong: Încă un site de știri se închide, după arestările de la sfârșitul anului trecut – International

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Portalul independent de ştiri online din Hong Kong Citizen News a anunţat că îşi va înceta operaţiunile începând de marţi, în faţa a ceea ce a descris drept înrăutăţirea condiţiilor pentru sectorul media în oraşul condus de China şi pentru a asigura siguranţa personalului, transmite Reuters.

Când Hong Kongul a revenit sub administrare chineză în 1997, a fost cu promisiunea că drepturile individuale, inclusiv libertatea presei, vor fi protejate.

Dar activiştii prodemocraţie şi grupurile de drepturi spun că libertăţile au fost erodate, în special de când Beijingul a impus o lege privind securitatea naţională în Hong Kong, în 2020.

Autorităţile din Hong Kong resping aceste afirmaţii, iar guvernul oraşului neagă că vizează mass-media, potrivit sursei citate de News.ro.

„Din păcate, schimbările rapide din societate şi mediul înrăutăţit pentru mass-media ne fac să nu ne putem atinge obiectivul fără teamă.

În mijlocul acestei crize, trebuie să ne asigurăm mai întâi că toată lumea de pe vas este în siguranţă”, a spus Citizen News, care a fost înfiinţată în 2017, într-o declaraţie.

În descrierea sa de pe Facebook, Citizen News spune că nu are afiliere de partid şi îşi propune să promoveze valorile de bază ale Hong Kongului, cum ar fi libertatea, deschiderea, diversitatea şi incluziunea.

Evoluţia vine la câteva zile după ce doi foşti editori seniori ai Stand News din Hong Kong au fost acuzaţi de conspiraţie pentru a publica materiale separatiste şi li s-au refuzat eliberarea pe cauţiune în urma unui raid la birourile reţelei online de către aproximativ 200 de poliţişti.

spot_imgspot_img