SUA: Şeful Pentagonului a fost testat pozitiv pentru COVID-19 – International

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 duminică, cu simptome uşoare, dar va continua să îşi exercite prerogativele în timpul carantinei de cinci zile pe care o va petrece acasă, informează Reuters, citat de Agerpres. Austin, care este vaccinat, inclusiv cu doza de rapel, a declarat că s-a întâlnit ultima dată cu preşedintele Joe Biden pe 21 decembrie, cu mai mult de o săptămână înainte de a începe să aibă simptome.

“Aşa cum mi-a explicat medicul meu, statutul meu de (persoană) complet vaccinată şi rapelul primit la începutul lunii octombrie au făcut ca infectarea să fie mult mai uşoară decât ar fi fost în caz contrar”, a adăugat Lloyd Austin.

Şeful Pentagonului a mai spus că a cerut să fie testat duminică după ce a avut simptome în timp ce se afla în vacanţă acasă.

Răspândirea rapidă a variantei foarte transmisibile Omicron a condus la o creştere bruscă a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

Autorităţile americane au înregistrat cel puţin 346.869 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus sâmbătă, iar numărul deceselor din cauza COVID-19 a crescut cu cel puţin 377, până la 828.562.

“În măsura posibilului, plănuiesc să particip virtual săptămâna viitoare la acele întâlniri şi discuţii cheie necesare pentru conştientizarea situaţională şi luarea deciziilor. Voi menţine toate prerogativele”, a spus Austin.

El a adăugat că adjuncta sa, Kathleen Hicks, îl va reprezenta în unele chestiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *