Idealul Național a fost mărturisit duminică de sute de români la Arcul de Triumf

La 100 de ani de la intrarea Armatei Române în Budapesta și eliberarea Ungariei de regimul bolșevic Bela Kun, românii au trăit duminică o zi istorică, la Arcul de Triumf – București.

La Arcul de Triumf, Idealul Național a fost mărturisit de sute de oameni îmbrăcați în straie populare, veniți toate zonele țării, înarmați cu steaguri tricolore și având în mijlocul lor o legendă vie a Armatei Române, în persoana generalului Radu Theodoru.

Am trăit momente emoționante la intonarea Imnului Național alături de sute de români veniți atât din țară cât și din București cărora le mulțumim ca ni s-au alăturat. Am plecat cu sufletul plin de speranță și cu o povață de preț din partea generalului Radu Theodoru, 96 de ani, pilot în cel de-al doilea război mondial: „Fiți demni, dragi români! Pe vremea mea românii îngenuncheau doar când își pregăteau arma de luptă. Fiți demni!” Felicitări Asociației Calea Neamului care prin organizarea acestor evenimente memorabile, ne îndeamnă la fel: Să fim demni de jertfa strămoșească lăsată. Demni de Țară, demni de Sfântul Tricolor, a declarat Mihai Tîrnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului.

Sursa foto: Mihaela Aionesei

Sursa: Ziar Harghita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *