Imagini halucinante în Mexic. Un cerc de foc a izbucnit în ocean (VIDEO) – Capital

În cursul zilei de vineri, un incendiu puternic a izbucnit pe o suprafață a oceanului situată la vest de peninsula Yucatan din Mexic. A durat cinci ore pentru ca autorităție să stingă incendiul, scrie Reuters.

Anunțul a fost făcut de compania petrolieră Pemex, care precizează că evenimentul a avut loca ca urmare a unei scurgeri de gaz dintr-o conductă subacvatică.

De menționat este faptul că, flăcările au izbucnit din apă asemenea lavei topite fiind denumite “ochi de foc” pe platformele de socializare din cauza formei circulare a flăcării, la mică distanţă de platforma petrolieră Pemex.

Surse au declarat pentru Reuters că incendiul a izbucnit la o conductă subacvatică care se conectează la o platformă de la câmpul petrolier Ku Maloob Zaap, cel mai important al Pemex. Ku Maloob Zaap se află la sud de Golful Mexic.

În ceea ce privește victimele, Pemex a precizat că nu există răniţi. Totodată, sursa citată a mai adăugat că producţia nu a fost afectată după ce a izbucnit incendiul la ora locală 5.15, acesta fiind oprit complet la ora 10.30.

Cauzele incendiului sunt investigate în continuare

În prezent, compania a anunțat că investiga cauza incendiului.

Amintim faptul că Pemex a înregistrat un record de accidente industriale la instalaţiile sale. Angel Carrizales, şef al ASEA pentru siguranţa petrolului din Mexic, a scris pe Twitter că incidentul “nu a generat nicio deversare”.

Pe de altă parte, aceasta nu a explicat ce a ars pe suprafaţa apei.

Amintim faptul că, Ku Maloob Zaap este cel mai mareproducător de ţiţei al Pemex, reprezentând peste 40% din aproape 1,7 milioane de barili de producţie zilnic.

“Turbomaşina instalaţiilor de producţie active ale Ku Maloob Zaap a fost afectată de o furtună electrică şi de ploi abundente”, conform unui raport al Pemex privind incidentul. Muncitorii de la companie au folosit azot pentru a controla focul, se arată în raport.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *