Impactul jucariilor sexuale asupra relatiilor

Popularitatea jucariilor pentru adulti a crescut in ultimul deceniu. Cercetarile sugereaza ca tabuurile din jurul vibratoarelor si alte dispozitive destinate sa mareasca placerea se dizolva pe masura ce mai multi indivizi (si cupluri) ajung la un tip de tehnologie mult mai intim. Imbunatatirea placerii fizice imbunatateste, fara indoiala, placerea sexuala. Dar cum influenteaza utilizarea jucariilor sexuale satisfactia pe care ambii parteneri o obtin din relatia lor de ansamblu? Unele noi cercetari privind prevalenta si demografia utilizarii jucariilor sexuale arunca o lumina asupra acestei intrebari – iar rezultatele indica faptul ca placerea in pat si placerea intr-o relatie poate diferi pentru parteneri in functie de sexul lor. Mai multe modele de vibratoare pe https://esexshop.ro/info/vibratoare

Un studiu reprezentativ la nivel national, condus de cercetatorul Michael Reece, a examinat prevalenta folosirii vibratoarelor in randul barbatilor heterosexuali din SUA In mod intrigant, barbatii heterosexuali care au folosit jucarii sexuale cu partenerii lor au raportat niveluri mai scazute de satisfactie sexuala decat barbatii care au avut nu au folosit niciodata o jucarie sexuala cu partenerii lor. Cercetatorii nu ar putea spune cu siguranta de ce satisfactia a fost mai mica in aceasta cohorta. Dar, avand in vedere ca majoritatea barbatilor heterosexuali care au folosit vibratoare cu un partener au raportat acest lucru pentru a creste placerea partenerului (spre deosebire de a lor), este posibil ca satisfactia sexuala a acestor barbati sa fie nemodificata prin folosirea unui vibrator.

Acestea fiind spuse, s-ar putea sa se intample si faptul ca unii barbati heterosexuali care au folosit vibratoare cu partenerii lor (fie pentru ca partenerul lor a sugerat sa faca acest lucru, fie pentru ca au crezut ca ar putea imbunatati placerea sexului partenerului) au simtit ca trebuie sa foloseasca un vibrator deoarcee acest lucru reflecta propria lor capacitate sexuala slaba. Daca acesta ar fi cazul, ar fi logic ca satisfactia lor sexuala a ramas scazuta.

Utilizarea mai frecventa a jucariilor sexuale in randul persoanelor care nu se identifica drept stricte a fost gasita si in randul femeilor, potrivit unui studiu din 2011 condus de cercetatoarea Vanessa Shick. In timp ce 53 la suta dintre femeile heterosexuale raporteaza ca au folosit vreodata o jucarie sexuala, 86 la suta dintre femeile care au relatii sexuale cu alte femei spun ca au folosit o jucarie sexuala – si au experimentat un aspect notabil in satisfactia sexuala din cauza acesteia.

In general, cuplurile care pot explora moduri inedite de a fi intime – inclusiv incercarea uneia sau a mai multor jucarii sexuale – tind sa se descurce mai bine in ceea ce priveste mentinerea pasiunii si dorintei (pe langa satisfactia relatiei) pe parcursul lung. Un studiu realizat in 2016 de David Frederick, doctorul universitar Chapman, a descoperit ca femeile si barbatii care au raportat ca se simt multumiti de relatia lor si de sexul pe care l-au avut cu partenerii lor, au folosit jucarii sexuale impreuna – pe langa alte activitati, cum ar fi sa faca un dus impreuna, sa incerce noi pozitii in pat si sa programeze o noapte de intalnire pentru a face sex.

Daca jucariile sexuale imbunatatesc o relatie sau duc la un conflict, probabil depinde de natura deschiderii si comunicarii dintre parteneri. Dupa cum demonstreaza un raport din 2013 al Institutului Guttmacher, cu cat indivizii din relatii isi evalueaza mai mult interactiunile cu partenerii lor, cu atat au tendinta de a-si evalua dorinta unuia pentru celalalt, precum si satisfactia pe care o obtin din relatia lor – in interiorul si in afara dormitorului.

In contextul jucariilor sexuale, o comunicare pozitiva inseamna ca partenerii care se simt amenintati de preocuparile lor, se simt auziti si validati si primesc reasigurare din partea partenerilor ca dorinta de a folosi o jucarie sexuala nu este in niciun caz o problema in ceea ce priveste virilitatea, dezirabilitatea sau abilitatea lor sexuala. (De asemenea, partenerul care doreste sa utilizeze o jucarie sexuala ar trebui – din nou, ideal – sa poata comunica acea dorinta fara a fi judecat, a se simti rusinat sau indepartat in vreun fel)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *