Implant dentar – O soluție estetică, stabilă și funcțională

Dacă lipsesc un dinte și rădăcina acestuia, un implant dentar cu proteza adecvată este o soluție viabilă pentru înlocuirea dintelui. Plasarea implanturilor dentare este o metodă dovedită și de rutină la clinica stomatologică Velvet Dental. Implantul închide golurile dentare permanent și într-o manieră prietenoasă, fără durere. Avantajele implantului dentar sunt incontestabile, chiar dacă uneori costurile sunt mai ridicate. Acest lucru nu ar trebui să descurajeze clienții, deoarece, costurile depind de numărul de implanturi și de materialul selectat.

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este o rădăcină artificială a dinților care este inserată chirurgical în osul maxilarului, de către un dentist. Implantul servește ca înlocuitor al protezei dentare amovibile. Implanturile dentare nu numai că pot înlocui un singur dinte, ci – dacă este necesar – și mai mulți dinți pierduți. Implanturile dentare sunt o soluție stabilă, estetică și funcțională pentru a înlocui dinții pierduți cu o structură perfecta, care nu poate fi distinsă de dinții naturali. Un implant dentar nu înseamnă doar îmbunătățirea calității vieții, ci sunt și foarte utile din punct de vedere medical. Prin transferul forțelor de mestecat direct pe osul maxilarului, implanturile dentare pot preveni pierderea osoasă. Prin urmare, este foarte important să nu aștepți prea mult înainte de a solicita un implant dentar, deoarece, în cel mai rău caz, osul se retrage într-o asemenea măsură, încât va fi necesară reconstrucția, ceea ce înseamnă costuri în plus.

Din ce elemente este compus un implant dentar?

Implanturile dentare sunt de obicei alcătuite din trei componente. Acestea includ corpul implantului, bontul implantului și coroana implantului. Corpul implantului constituie baza pentru un implant. Corpul implantului este implementat chirurgical în maxilar ca o rădăcină artificială a dinților. Acest corp de implant în cea mai mare parte cilindric, este ancorat ferm în maxilar printr-un filet. După o fază de vindecare, pot fi introduse bontul implantului și coroana pe implant.

Bontul implantului

Bontul implantului este o conexiune din titan sau ceramică care se potrivește perfect și care servește ca o legătură intermediară între corpul implantului și coroana implantului. Bonturile au un conector pe ambele părți, pentru a înșuruba corpul implantului pe o parte și coroana implantului pe cealaltă parte.

Coroana dentară

Proteza dentară atașată implantului se numește coroana implantului. Coroanele sunt de obicei realizate de tehnicieni stomatologi specializați. Fixarea pe implant are loc prin conexiuni și suporturi cu șurub și cel mai adesea, cu ajutorul unui ciment medical. Coroanele dentare sunt în mare parte ceramice, dar pot fi realizate și din alte materiale. Materialul implanturilor dentare trebuie să îndeplinească cerințe ridicate, deoarece implanturile ar trebui să rămână în corp pentru o lungă perioadă de timp. Coroanele ceramice au un preț mai ridicat față de altele, deoarece sunt deosebit de compatibile cu corpul și pot reproduce perfect dintele natural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *