Implantologie dentara: de ce le este frica pacientilor de durere?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Frica de durere, de foarte multe ori, este unul dintre principalele motive care ii imping pe pacienti sa nu recurga la implantologia dentara, excluzand astfel posibilitatea de a-si rezolva eficient problemele lipsei dintilor. De fapt, frica de implanturi este foarte raspandita deoarece pacientilor le este frica sa nu experimenteze dureri, atat in ​​timpul interventiei chirurgicale, cat si postoperator.

Dar este implantologia dentara cu adevarat dureroasa?

Trebuie considerat ca implantologia este o interventie chirurgicala cu drepturi depline si, prin urmare, tratamentul ar putea provoca disconfort. Practic, totusi, in cazul acesta, se poate vorbi mai degraba de o durere minora decat de durere reala.

Uneori, in faza postoperatorie, se poate intampla sa apara o oarecare umflare a zonei, dar nu este nevoie sa apara griji excesive; nu va dura mai mult de cateva zile. In orice caz, medicul stomatolog va putea oferi sfaturi potrivite.

Acestea fiind spuse, se poate spune cu siguranta ca teama de durere este total nejustificata deoarece, spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, implantologia este mai putin invaziva decat alte interventii chirurgicale orale, cum ar fi extractia dentara.

Contrar credintei populare, o interventie chirurgicala cu implant fast fixed dureaza relativ putin timp, de obicei 15 pana la 30 de minute. Presupune deschiderea unui mic orificiu in osul maxilarului sau cel mandibular si introducerea unui surub(implant dentar), caruia i se va aplica apoi o coroana dentara.

Mai mult, trebuie amintit ca avantajele implanturilor dentare in comparatie cu alte tipuri de proteze, precum puntile fixe si mobile, sunt considerabile: garanteaza o stabilitate absoluta, un efect estetic ridicat si, daca toate indicatiile sunt respectate cu atentie, o durata de viata considerabila.

Este dureroasa implantologia dentara? Cum sa invingi durerea?

Anestezia poate elimina total durerea. Este in general locala, adica actioneaza pe partea implicata in tratament, fara a determina pacientul sa fie complet inconstient. Dar eficacitatea anesteziei nu este de la sine inteles, pentru ca aceasta sa aiba efect este necesar sa se respecte unele masuri de precautie.

Intr-o clinica stomatologica, se pot efectua interventii chirurgicale cu implant, eliminand complet durerea, respectand urmatoarele trei principii fundamentale:

  • anestezia trebuie efectuata corect de un chirurg cu experienta;
  • anestezicul trebuie sa fie de inalta calitate;
  • anestezicul trebuie sa fie de actualitate.

Faza postoperatorie

In faza postoperatorie, pacientul poate fi sfatuit sa ia analgezice pentru cateva zile pentru a evita posibilitatea aparitiei durerii si, ca masura de precautie, si terapie cu antibiotice, pentru a evita dezvoltarea si proliferarea bacteriilor in zona de insertie.

Asa ca trebuie sa fii destul de calm: astazi exista instrumente si strategii pentru a elimina total durerea si frica. In plus, majoritatea pacientilor raporteaza de obicei ca operatia a fost mult mai usor de suportat decat si-au imaginat. Si tot cei care au trecut printr-o astfel de interventie sunt de acord ca temerile initiale sunt nejustificate.

spot_imgspot_img