Importanța folosirii cauciucurilor de iarnă în sezonul rece

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Iarna este un sezon înșelător din multe puncte de vedere, dar mai ales din punctul de vedere al siguranței rutiere. Vremea schimbătoare și temperaturile sub 0 grade Celsius sunt destul de periculoase în ceea ce privește condiția drumului, mai ales în zonele nefrecventate din afara orașului. Sunt, așadar, șanse mari să se formeze polei, iar drumul să devină alunecos, situație în care cauciucurile de vară cu siguranță nu ar putea să facă față unei astfel de situații.

De aceea, au fost create cauciucurile de iarnă, care au o rezistență crescută în aceste condiții și care pot să prevină cu succes accidentele rutiere provenite din cauza derapării mașinii.

Care sunt avantajele pe care le oferă cauciucurile de iarnă?

Folosirea de cauciucuri iarnă în sezonul rece este un lucru esențial care trebuie să fie îndeplinit de orice șofer, înainte de a pleca la drum cu propriul său autoturism. Avantajele folosirii lor iarna sunt numeroase.

Anvelopele de iarnă sunt speciale pentru condițiile de condus din sezonul rece

Condițiile de condus în sezonul rece pot fi de-a dreptul îngrijorătoare, mai ales în situația în care drumul pe care urmează să conducă un șofer nu a fost pregătit de echipa de deszăpezire. Drumurile circulate cu o frecvență mai ridicată trebuie să fie asigurate cu sare și nisip, care duc la topirea zăpezii, a poleiului și care elimină riscul autoturismului de a aluneca. Însă, pentru o siguranță ridicată, este necesară folosirea de cauciucuri de iarnă.

Cauciucurile de iarnă mențin cu succes precizia direcției

Este esențial ca șoferul să mențină direcția autoturismului într-o manieră cât mai precisă, însă, acest lucru devine din ce în ce mai dificil în momentul în care mașina nu este dotată cu anvelopele potrivite. De aceea, este recomandat și chiar impus din punct de vedere legal, ca autoturismul să aibă cauciucuri de iarnă în sezonul rece. Acestea au capacitatea de a menține cât mai precis direcția, lucru care poate să ducă la evitarea multor accidente grave.

Anvelopele de iarnă oferă o capacitate de frânare mai sigură

De multe ori, șoferii pot să evite coliziunea cu un alt autoturism doar prin simpla frânare la timp. Însă, dacă autoturismul nu este dotat cu cauciucuri de iarnă, iar drumul este alunecos, distanța de frânare poate să crească periculos de mult, lucru care nu este tocmai dezirabil. Cauciucurile de iarnă oferă o putere de control mai mare asupra mașinii și, deci, o frânare exactă.

Pentru achiziționarea de cauciucuri de iarnă, unul dintre consultanții anvelope.ro, te pot ajuta să alegi anvelope de iarnă în funcție de nevoile tale si ale autoturismului. Este ideal să se achiziționeze modele noi, pentru că oferă o siguranță mai mare în trafic, dar și pentru că au o rezistență mai ridicată.

Cu toate că se recomandă înlocuirea regulată a anvelopelor de iarnă, alegerea unor cauciucuri noi poate fi considerată a fi o investiție, mai ales dacă, pe timpul iernii, șoferul își folosește autoturismul cât mai rar. Prin urmare, achiziționarea cauciucurilor potrivite pentru sezonul rece este necesară, pentru că acestea au capacitatea de a asigura siguranța rutieră dorită de fiecare șofer și pentru că folosirea acestui tip de anvelope este prevăzută în reglementările legale. 

spot_imgspot_img