In ce domenii se recomanda utilizarea unor pardoseli epoxidice? Afla mai multe de la specialisti

Indiferent de domeniul in care va desfasurati activitatea, locatia respectiva trebuie amenajata intr-un mod cat mai placut si cat mai functional.

Daca vorbim de un sediu de firma, de un cabinet medical sau o hala de depozitare, atunci ne putem gandi la pardoseli epoxidice, care sunt cele mai recomandate, din multe puncte de vedere.

Ce proprietati gasim la pardoselile epoxidice?

  • Avand forma lichida, se aplica prin pensulare si formeaza suprafete plane si netede;
  • Nu lasa in urma spatii neacoperite, rosturi sau crapaturi;
  • Se intretin cu usurinta;
  • Ofera un aspect decorativ placut;
  • Sunt foarte rezistente, fiind recomandate chiar si in zonele de lucru cu utilaje cu gabarit marit.

In special in domeniul industrial sunt din ce in ce mai cautate solutiile de amenajare care au la baza pardoseli epoxidice. Avand o rezistenta mecanica foarte buna, acestea ofera un mediu de lucru sigur pentru  toti cei implicati in activitate.

O hala de depozitare, indiferent ca este vorba de produse alimentare, mobila, piese auto sau jucarii, trebuie sa prezinte conditii de igiena si curatenie, atat pentru protectia marfurilor cat si a oamenilor. Solutia oferita de producatorii de pardoseli epoxidice are ca rezultat un mediu de lucru aerisit, fara depuneri de praf care pot contamina marfurile si ingreuna respiratia.

Accesul utilajelor este permis pe suprafetele acoperite cu pardoseli epoxidice, acestea fiind rezistente chiar si la traficul cu utilaje cu gabarit mare. De asemenea, suprafata nu este alunecoasa, oferind conditii de lucru sigure, fara pericol de accidente.

Un alt domeniu in care se recomanda folosirea de pardoseli epoxidice este cel medical. Indiferent ca vorbim de spitale, de cabinete de medicina de familie sau de cabinete stomatologice, amenajarea cu pardoseli epoxidice este din ce in ce mai solicitata.

Avand standarde ridicate de igiena, cabinetele medicale necesita materiale de renovare si mobilier de calitate care sa permita folosirea de solutii biocide specifice. Solutiile pot afecta in mod iremediabil suprafetele de lucru daca acestea nu sunt de calitate sau cu specificatii tehnice care sa permita folosirea in acest domeniu.

Chiar si salile de asteptare sau caile de acces in cabinete trebuiesc mentinute la aceleasi standarde de igiena. Din acest motiv, intregul etaj sau toata cladirea (in functie de situatie) pot fi amenajate cu pardoseli epoxidice.

Fiind usor de curatat si rezistente la trafic ridicat, avand o compozitie care rezista la orice agent de curatare si dezinfectare, varianta cu pardoseli epoxidice ramane in fruntea preferintelor disponibile pe piata de profil.

Scolile si gradinitele, sunt de asemenea locatii unde specialistii recomanda pardoseli epoxidice. Fiind locatii frecventate de copii care alearga, se joaca si petrec multe ore in fiecare zi, este de asteptat ca totul sa straluceasca de curatenie.
Deoarece modul de aplicare pentru pardoseli epoxidice asigura suprafete netede, fara crapaturi sau rosturi, rezultatul va fi un mediu curat pentru copii si elevi, unde se pot desfasura in voie. De asemenea, suprafata rezultata este perfect plana, fara ridicaturi sau gauri, evitand astfel orice risc de accidentare prin impiedicare.

Mall-urile si hipermarket-urile pot fi, la randul lor, beneficiarele unor pardoseli epoxidice. Fluxul mare de persoane si de marfa necesita solutii rezistente la trafic dar care sa fie in acelasi timp agreabile din punc de vedere vizual si estetic. O locatie dedicata clientilor care doresc sa faca cumparaturi, trebuie sa prezinte toate conditiile pentru a petrece un timp de calitate, intr-un mod placut si sigur.

Domeniul hotelier, in special bucatariile, necesita la randul lor conditii de lucru foarte stricte din punct de vedere al igienei. Orice abatere de la standardele aplicate in domeniu poate duce la amenzi insemnate sau chiar la suspendarea licentei de functionare.

Grupurile sanitare sunt, probabil, cel mai intalnit domeniu unde gasim pardoseli epoxidice. Indiferent de modul in care este amenajat restul cladirii, zona toaletelor necesita conditii de igiena ridicate care sa permita o curatare rapida si de calitate.

De unde sa faci achizitia perfecta?

Pentru mai multe informatii despre pardoseli poliuretanice, epoxidice sau de alte tipuri, intra pe pardoseliindustriale.ro.

Aici vei gasi exact ce iti  doresti, iar specialistii iti stau la dispozitie cu cele mai bune sfaturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *