În premieră, Twitter semnalează ca înşelător un mesaj preşedintelui Donald Trump. Răspunsul acestuia: “Twitter se amestecă în alegerile prezidenţiale” – International

Platforma Twitter a adăugat marţi menţiunea “verificaţi faptele” la două mesaje ale preşedintelui american Donald Trump care susţinea că votul prin corespondenţă este substanţial “fraudulos”, o premieră în contextul în care reţele sociale sunt frecvent acuzate de laxism în ce priveşte răspunsul lor la afirmaţii ale liderilor politici, notează AFP, citată de Agerpres. “Aceste mesaje conţin informaţii care pot induce în eroare cu privire la procesul de vot şi au fost semnalate pentru a oferi un context suplimentar despre votul prin corespondenţă. Decizia a fost luată în acord cu abordarea pe care am prezentat-o mai devreme în cursul lunii”, a motivat un purtător de cuvânt al platformei sociale.

În replică, Donald Trump a acuzat reţeaua socială Twitter că “se amestecă” în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.
“Twitter se amestecă în alegerile prezidenţiale din 2020”, a scris liderul de la Casa albă pe reţeaua sa socială favorită.
“Twitter este chiar pe punctul de a restricţiona libertatea de exprimare iar eu în calitate de preşedinte nu îi voi lăsa să facă asta”, a ameninţat el

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *